Vijesti

Hod za život održano u Splitu: “Život je lijep koji nam je dao Bog i svako začete treba štititi”

Na splitskoj Rivi u subotu ujutro okupit će se sudionici “Hoda za život”, nakon čega će se u koloni prošetati do Zvončaca, gdje će se održati program, a ovogodišnji moto skupa je zaštititi nerođene, najugroženiju manjinu u Hrvatskoj, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Splitu.

Okupljanje sudionika je počelo u 10 na Rivi, a u 10:30 povorka je krenula Zapadnom obalom prema parku Zvončac, gdje građane uz okrjepu očekuje prigodni program.

Transparenti u Splitu

“Hej ti, budi moj glas”, “Biraj ljubav, biraj život”, “Štiti život u sebi”, “Spasite nerođene”, neki su od
“Život je zakon”

Član inicijative Hod za život Split Miro Vuković istaknuo je kako je geslo ovogodišnjeg Hoda za život “Život je zakon”, koji je zajednički svim hodovima za život koji se održavaju u 11 gradova diljem Hrvatske. Također je kazao da pružaju podršku liječnicima i zdravstvenom osoblju koji poštuju dragocjenost ljudskog života.

Iva Pavić istaknula je da se Hodom za život štiti pravo na život svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti. Pavić je dodala da je pravo na život temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava. Također je istaknula kako su i među ciljevima Hoda za život zaštita dostojanstva i drugih socijalno osjetljivih skupina s kojima volonteri Hoda za život surađuju.

“Žena ima pravo donositi neke odluke o svom životu, ali u ovom pitanju se radi o dva života, žene i bebe, beba ne može odlučiti i reći želi li život, a mi smatramo da se svaki začeti život treba štititi. Zato smo tu, za te koji ne mogu govoriti, da budemo njihov glas. Život je lijep, dragocjen”, rekla je Pavić danas.


Izvor: index.hr

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
U svijetu u kojem vlada ratovi, nemiri i druga zlo…