Duhovna glazba

Himna Susreta obitelji “Kristu vjerni zauvijek” u izvedbi Papa benda

Pjesma “Kristu vjerni zauvijek” nastala je u pripravi za Prvi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji je svojom nazočnošću uveličao papa Benedikt XVI. predvodeći euharistijsko slavlje na zagrebačkom hipodromu 5. lipnja 2011.

Upravo zbog toga, pjesma je naknadno dorađena kako bi mogla biti trajno glazbeno obilježje hrvatskih katoličkih obitelji. Autor glazbe je Bruno Kozina, a tekst su zajedno napisali Bruno Kozina, Krešimir Miletić, Verica Kraš Villa i Petar-Krešimir Hodžić.

Ususret Trećen nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna 2018. pjesmu je nanovo otpjevao Papa bend is Solina u novom, dalmatinskom ruhu.

U Solinu će biti upriličen Dvadeseti ”Papa fest”, festival duhovih šansona, u nedjelju, 2. rujna u 20 sati ispred crkve Gospe od Otoka u Solinu. ”Papa fest” je glazbeni susret crkvenih vokalno-instrumentalnih sastava koji je osnovan kao tradicionalni spomen na pohod Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i na njegov nezaboravni susret s hrvatskom katoličkom mladeži u Solinu 4. listopada 1998.

Festival nije natjecateljskoga karaktera. Nastupit će: Papa bend, Izidor, Sv. Lovre, Dominik, Dodir milosrđa, Znak mira, Darovi Duha, Vedran Vegar, VIS Leo i grupa Oton. Gost festivala je Tedi Spalato. Pokrovitelj je župa Gospe od Otoka Solin i grad Solin.

 

AUTOR: MISIJA / NADBISKUPIJA-SPLIT

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Posljednjeg dana kolovoza blagdan je Gospe od Suza. Deseci tisuća…