Grijeh koji najviše žalosti Božje srce

Mi kršćani vičemo protiv grijeha tijela, ali Bog je zabrinut zbog ovog grijeha…

Više od ijednoga drugog grijeha Božje srce žalosti – nevjera. Mi kršćani vičemo protiv grijeha tijela, ali Bog je zabrinut za grijehe srca – sumnjanje u njegovu Riječ ili u njegovu vjernost. Stvarni problem života i smrti više je vezan za to kako netko misli, nego što čini.

 

OSTAVILI SVAKI GRIJEH TIJELA, A JOŠ SU UVIJEK NEMIRNI I NEZADOVOLJNI

Poznavao sam kršćane koji su ostavili svaki grijeh tijela kojeg su se mogli sjetiti, ali usprkos tome što su se „popravili”, još su uvijek nemirni i nezadovoljni. Oni pogrešno misle da će Bog biti zadovoljan ako ostave svoj tajni grijeh i da će blagoslovi automatski teći. Ali grijesi tijela samo su dio problema. Oni su naučili bojati se Gospodina, ali ne i uzdati se u njega, a strah gotovo uvijek rađa nevjeru.

 

NE GUBITE SVOGA POUZDANJA! NJEMU PRIPADA VELIKA NAGRADA”!

Kroz svoju Riječ Bog je milosrdno osigurao siguran put da imamo apsolutno pouzdanje u njega.

„Kad legneš, nećeš se plašiti, i kad zaspiš, slatko ćeš snivati. Ne boj se nenadane strahote ni nagle propasti kad stigne bezbožnike. Jer će ti Jahve biti uzdanje i čuvat će nogu tvoju od zamke” (Izr 3,24-26).

„Prema tome, ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada” (Heb 10,35).

„Ovo je sinovsko pouzdanje koje imamo u nj da nas uslišava ako što molimo po njegovoj volji. A ako znamo da nas uslišava što god ga molimo, znamo da već posjedujemo što smo ga molili” (1 Iv 5,14-15).

 

BORI SE PROTIV NEVJERE KAO PROTIV BILO KOJEG GRIJEHA!

To su čudesna obećanja našega nebeskog Oca. Ne prepustite se strahu ili sumnji! Pozabavite se s nevjerom kao što biste se s bilo kojim drugim ružnim grijehom. Učvrstite svoje srce da se pouzdaje u Gospodina – i ne zaboravite riječi psalmista:

„Žalosne se vijesti neće bojati, mirno je njegovo srce uzdajuć se u Jahvu. Hrabro mu je srce, ničeg se ne boji” (Ps 112,7-8).

 

Autor: David Wilkerson /

2,258 total views, 6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: