Izdvojeni članak

GOSPINA KUĆICA U ALJMAŠU

Poštovani posjetitelji kršćanskoga web portala „Rastimo u vjeri“ obavještavamo Vas da ukoliko ste u potrebi za pronalaskom pravoga unutarnjega duhovnog mira da postoji mjesto u Aljmašu na prelijepoj, jedinstvenoj i mirnoj lokaciji u potpunosti okruženoj netaknutom prirodom, cvrkutom i pjevom ptičica, šumom blagoga povjetarca, mirisom livadske trave, cvijeća i raznolikog drveća na kojoj je smještena Gospina kućica.


Gospina kućica se nalazi cca 2 km od središta Aljmaša i to uz sam Gospin put koji vodi kroz šumu do samoga Svetišta Gospe od Utočišta tako da može poslužiti za smještaj i potrebe hodočasnika te za sve one kojima je potreban mir i odmak od svakodnevice i stresnoga načina života. Uistinu, prava duhovna oaza za sve koji odluče pronaći mir u ovoj današnjoj životnoj užurbanosti u kojoj se čini „kao“ da sve imamo, a u biti ostajemo prazni, umorni, iscrpljeni, rastreseni, izgubljeni…

 

Gospina kućica je smještena na malenome brežuljku s kojega se razastire prekrasno zeleno prostranstvo što daje osjećaj sabranosti za molitvu, meditaciju i razmatranje Božje riječi preko koje dolazimo do pravih usmjerenja na svome životnome putu.

Također treba napomenuti da je zemljište na kojem je smještena Gospina kućica vrlo prostrano te može poslužiti za kampiranja i susrete molitvenih zajednica.

 

Na udaljenosti cca 150 m od parcele na kojoj je smještena Gospina kućica nalazi se izvor potpuno čiste, zdrave pitke vode. Osvijetljenost kućice i kuhinje je putem postojećih akumulatora ili petrolejskih lampi tako da možete osjetiti sve čari i ljepote života u prirodi.

Za kuhanje se koristi peć putem plinske boce.

WC je trenutno poljski.

Gospina kućica je montažni objekt za noćenje do tri osobe, izrađen od drveta.

Grijanje: Peć na drva.

Zidani objekt sastoji se od kuhinje, spremišta, ostave i poljskog wc-a.

Ispred zidanog objekta je terasa s roštiljem.

za veće sliku pritisni na fotku

 

Također, u Gospinoj kućici je moguće dogovoriti razgovor s braćom Domagojem i Krešimirom Jakumetović te od njih dobiti detaljnije informacije (Kontakt: Krešimir 099/8538331, jakumetovic.kresimir@gmail.com, Domagoj 098/9877328, d.jakumetovic@gmail.com)

 

Braća blizanci Krešimir (lijevo) i Domagoj (desno) Jakumetović rođeni su 10. studenog 1980. godine u Vukovaru. U rodnom gradu završili su 4. razred osnovne škole. Godine 1991. napuštaju opkoljeni Vukovar probijajući se preko tzv. kukuruznog puta nazvanog’ kasnije „Put spasa“, odlazeći u progonstvo.

Zanimajući se za produbljivanje znanja i iskustva kršćanske duhovnosti sredinom 2015. godine uspješno s pohvalom završavaju u Osijeku dvogodišnji program formacije u Školi za župne suradnike pri Pastoralnom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije, stječući teološko-liturgijsko znanje i vještine potrebne za službu animatora u pripremi i animiranju molitvenih susreta u župi. U župi su uključeni u molitvenu zajednicu Dobri Pastir za duhovna zvanja, misijsku skupinu, grupu čitača, a također su i bliski suradnici Postulature bl. Ivana Merza te širitelji štovanja Božjega Milosrđa.

 

Domagoj i Krešimir Jakumetović do sada su objavili pet knjiga i to: Vukovarska čežnja (UPT Đakovo, 2015., knjiga poezije), Apostol Kristov (UPT Đakovo, 2016., knjiga sadrži pjesme te tekstove o bl. Ivanu Merzu), Krist, nada, naša (UPT Đakovo, 2018., knjiga križnoga puta), Ruža Bijela (UPT Đakovo, 2019., knjiga poezije u čast Gospi) i Trebamo te, Kriste! (UPT Đakovo, 2020., knjiga napisana na slavu, čast i hvalu Gospodinu i njegovu beskrajnom milosrđu).

 

 

 

 

 

         


Autor: Domagoj i Krešo Jakumetović

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Danas ćete rijetko ili teško naći čovjeka koji na ulici…