Međugorje

Gospa poziva: “Postavite više blagoslovljeni predmeta u svoje domove da vaš zaštiti od napasti.

Gospa je prije rekla vidjelici da bi u kući trebali imati predmete koje su blagoslovljeni i koje nam može pomoć i zaštiti naš i našu kuću. Sve što je blagoslovljenoj to trebamo i vjerom poštivati mnogi njih drže predmete za ukras umjesto da se pomole kao što su molitva krunica i čitanje Biblije koje je i sam Bog autor te knjige.


Takvi predmeti nam trebaju obogaćivati duhovni život, a ne umanjivati ga. Crkva ih je uvela u uporabu kako bi nas uvela u dublju vezu s Kristom i njima želi posvetiti svaki dio našega života. Posvećeni predmeti su dodatak sakramentima, kojih je sedam, kako bi milost Božju uvela u sve što činimo.

Kad se koriste s vjerom, blagoslovljeni predmeti mogu nas očuvati od duhovne štete ili nas nadahnuti da živimo svet, Bogu posvećen život. Tri takve posvećene stvari koje su osobito korisne u kući jesu sveta voda, blagoslovljena sol i križ.

Biblija

Kako to da su biblijske knjige svete? Zato što su nadahnute. U biblijskoj znanosti smatra se da postoji Božje aktivno nadahnuće (inspiratioactiva), potom da je i pisac nadahnut od Boga (inspiratiopassiva) te da su nadahnuti i spisi (inspiratioterminativa).

Biblijski pisac nije samo instrument u Božjim rukama. Čovjek nije bio u nekoj ekstazi niti mu je Bog diktirao ono što treba zapisati. Čovjek aktivno sudjeluje i surađuje s Bogom prilikom pisanja svetog spisa samo što nije svjestan da piše sveti spisi. Kao što je Bog nadahnjivao ljude da budu vođe narodima, tako ih je nadahnjivao da pišu ono što On želi.

Sveto Pismo napisano je radi našega spasenja! I ono nastaje u srcu Crkve. Ono je sastavni element Crkve. Crkva bez njega ne može ni ono bez Crkve.

Sveta voda

Blagoslovljena ili sveta voda podsjeća nas na naše krštenje i simbol je duhovnog čišćenja. Kaže se da sveta voda ima veliku snagu nad đavlom, jer je on sasvim nečist za sva vremena. Ona podsjeća na vodu koja je proistekla iz Kristova boka i u pamet doziva dan kad je raspet Krist, tj. kad je đavao pobijeđen.

Postoji običaj da u domovima postoje posebne krstionice, posudice sa svetom vodom. Iz njih svatko može uzeti vode, načiniti znak križa i zazvati na sebe blagoslov. Posebno je korisno držati ih kod ulaznih vrata. Na taj način ugledamo se na Krista i podsjećamo se da trebamo biti čisti.

Blagoslovljena sol

Ako je moguće, dobro je uvijek imati posudu s blagoslovljenom soli u domu. Ona je snažno oružje protiv zla. Njezina se snaga i djelovanje opisuje u Misalu Rimske Crkve, u obredu blagoslova sol

Međugorska poruka, 18. srpnja 1985

Draga djeco! Danas vas pozivam da što više blagoslovljenih predmeta postavite u svoje domove i da svatko na sebe stavi blagoslovljene predmete . Blagoslovite sve predmete i tako će vas Sotona manje napadati jer ćete imati oklop protiv njega. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu. ”

Poslušajte i video možete postaviti i na hrvatski titlove:

Izvor: mysticpost.com


(Visited 8.106 times, 10 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Poznata su nam čuda u Međugorju iz raznih iskustva ljudi…