Međugorje

Gospa nam poručuje :Najvažnija stvar za borbu protiv planova je post koje Sotonu može otjerati dati vam mir i hrabrost u duhovnom životu


Post je nešto najvažnije u životu kada se odrečemo užitka. Post postaje bogoštovni čin kojim se Bog proslavlja jer je učinjen iz ljubavi prema njemu, a istodobno je i najkonkretniji čin ljubavi prema bližnjemu. Proroci će reći da je Bogu upravo takav post po volji Božjoj.

Upravo radi tog usklađivanja s voljom Božjom osjećamo kako nas post može na divan način učiniti spremnijim za druge žrtve koje su životno potrebne želimo li ostvariti svoj život prema Božjem naumu ljubavi

Post na kruhu i vodi najvažnija je stvar za borbu protiv planova koje Sotona trenutno ima”, rekla je međugorska vidjelica Marija Pavlović. “Naš nas Gospodin podsjeća da se određeni demoni mogu istjerati samo molitvom i postom”, dodala je.

Post je fenomenalno oružje za duhovnu borbu u ovim vremenima otpadništva i duhovne lijenosti. Od prvih dana ukazanja, Međugorska kraljica mira inzistira da postimo, na kruhu i vodi, svake srijede i petka u godini. Ali to nije bilo jedino ukazivanje koje je to poticalo; samo je najpoznatije.

Post na kruhu i vodi najvažnija je stvar za borbu protiv planova koje Sotona trenutno ima”, rekla je međugorska vilica Marija Pavlović. “Naš nas Gospodin podsjeća da se određeni demoni mogu istjerati samo molitvom i postom”, dodala je. U ukazanju, Kraljica mira govori: “budite svjedoci nade, jer ponavljam vam, dječice: molitvom i postom čak se i ratovi mogu suzbiti.”

Bezbroj puta vidioci su nas podsjetili da post čini čuda, ratovi i prirodne katastrofe mogu se zaustaviti jer su postom zaustavljeni prirodni zakoni. Dakle, svrha posta je dovesti red i naš duhovni život u odgovarajuću ravnotežu. Post pomaže stvoriti više prostora za Boga u našem životu, kao iu svjetskim događajima, jer Gospodin vidi da podnosimo žrtvu i potvrdno odgovara onima koji žrtvuju.

No, ima onih koje post na kruhu i vodi ne privlači. Tada možemo uzeti ono što je rekao međugorski župnik fra Marinko Šakota: možete postiti na voću. I da, postoje mnoge stvari koje se možemo odreći kao oblik posta za započinjanje ove prakse. I ako nam je teško započeti, moramo početi malo po malo, po nekoliko sati, i zamoliti Boga Oca za milost posta još od prethodnih noći.

Tijekom korizme Crkva traži od nas da povećamo svoju molitvu, post i milostinju. Ovaj je zahtjev rezultat činjenice da, skraćujući sebi nešto što nam se sviđa, sjetimo se da je najveće dobro od svih – Bog

Post je oružje za zaštitu od demona.” I dalje: “Naši anđeli čuvaju stvarno bdiju nad onima koji su čiste svoju dušu postom.”


Izvor: medjugorje-news.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Sveti otac iz Vatikana uputio je na svoj portal i…