Fra Zvjezdan Linić: „Tajna svijeta što ga prepoznajemo izvan nas zapravo je skrivena u nama samima. U nama je taj svijet dobar ili zao”

ISUSE, OČISTI NAM POGLED!

Mi sami stvaramo sliku o svijetu i bližnjima i imamo prema njima stavove nepovjerenja ili povjerenja, straha ili ljubavi, zatvorenosti ili otvorenosti… Isuse, očisti nam oči i pogled da bismo mogli vidjeti dobro i samo dobro! 

Fra Zvjezdan Linić „Tajna svijeta što ga prepoznajemo izvan nas zapravo je skrivena u nama samima. U nama je taj svijet dobar ili zao” Svakodnevni život nas umara. Ništa se ne zbiva onako kako bismo mi to htjeli. Ponavljaju se iste gluposti u nama i oko nas. To nam oduzima volju za život, za praštanje, za djelotvornu ljubav. 
Ozdravi u nama bolesnu sliku svijeta
Neka se upravo tu dogodi preobraženje. Molimo za preobrazbu svijeta u nama i izvan nas. Najprije neka Gospodin snagom svoga preobraženja pročisti našu nutrinu, jer je tajna svijeta što ga prepoznajemo izvan nas zapravo skrivena u nama samima. U nama je taj svijet dobar ili zao. Mi sami stvaramo sliku o njemu i imamo prema njemu stavove nepovjerenja ili povjerenja, straha ili ljubavi, zatvorenosti ili otvorenosti. U nama su ljudi dobri ili zli, u tami ili u svjetlosti. Sve je to tajna naših dubina. Vjerujemo da Isus može već danas preobraziti nas same, a time onda i svijet i ljude oko nas. To se događa u tajni naše otvorenosti za Gospodnji pohod. Svijet nije samo prostor zla, nego je prvenstveno Božje stvorenje koje nosi pečat Božje ljubavi. Pored svega što u svijetu negativno doživljavamo, vidimo, čujemo, on ipak ne prestaje biti remek djelo Božje ljubavi. Gospodin već danas može ozdraviti u nama bolesnu sliku svijeta. 
Molimo da nam Isus očisti oči i pogled
Molimo za preobraženje ondje gdje se ono zaista može i treba dogoditi. Molimo pomoć i otvorimo se promjeni vlastitih misli. Neka nam misli postanu prožete nadom i optimizmom. Ne dopustimo da crne misli utječu na naše djelovanje, da nas koče u našim životnim planovima, u nastojanju oko dobra, da nas sputavaju te da postanemo nesposobni učiniti bilo što. Otvorimo se promjeni i preobrazbi što je Duh može potaknuti i podržati u dubokom prostoru našega srca, gdje se u nama rađa dobro i zlo. Smijemo moliti Isusa da nas podigne na razinu svojih spasiteljskih misli. Molimo za preobrazbu vlastita pogleda na svijet. Često gledamo crno, negativno, često u ljudima oko sebe vidimo samo loše strane. Često ni u sebi ne vidimo ništa dobra, kao da nam je pogled zarobljen negativnim sadržajima te ne vjerujemo više u vlastitu promjenu, u moć dobra u nama. Molimo da nam Isus očisti oči i pogled, da nas preobrazi da bismo mogli vidjeti dobro i samo dobro. 
„Pohodi i preobrazi nas, Isuse!”
Molimo nadalje za preobrazbu svijeta izvan nas. Molimo da se svijet rata pretvori u svijet mira, svijet mržnje u svijet ljubavi, svijet straha u svijet sigurnosti povjerenja, da se svijet očaja beznađa ispuni sigurnom nadom koja dolazi od Boga! Molimo za čudo preobraženja i danas, molimo da se u blagoslovljenim trenucima molitve i otvorenosti Božjoj milosti razlije svjetlo i sjaj Isusova lica na ovaj svijet u kojem živimo. Tada će u njemu biti manje mraka, manje straha, manje mržnje, manje zla! „Pohodi i preobrazi nas, Isuse!”

Autor:  fra Zvjezdan Linić, iz knjige „Neka mi bude po Riječi Tvojoj”

 1,462 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.