Vijesti

Fra Zvjezdan Linić: „Tajna svijeta što ga prepoznajemo izvan nas zapravo je skrivena u nama samima. U nama je taj svijet dobar ili zao”

Fra Zvjezdan Linić
Mi sami stvaramo sliku o svijetu i bližnjima i imamo prema njima stavove nepovjerenja ili povjerenja, straha ili ljubavi, zatvorenosti ili otvorenosti… Isuse, očisti nam oči i pogled da bismo mogli vidjeti dobro i samo dobro! 

Fra Zvjezdan Linić „Tajna svijeta što ga prepoznajemo izvan nas zapravo je skrivena u nama samima. U nama je taj svijet dobar ili zao” Svakodnevni život nas umara. Ništa se ne zbiva onako kako bismo mi to htjeli. Ponavljaju se iste gluposti u nama i oko nas. To nam oduzima volju za život, za praštanje, za djelotvornu ljubav. 
Ozdravi u nama bolesnu sliku svijeta
Neka se upravo tu dogodi preobraženje. Molimo za preobrazbu svijeta u nama i izvan nas. Najprije neka Gospodin snagom svoga preobraženja pročisti našu nutrinu, jer je tajna svijeta što ga prepoznajemo izvan nas zapravo skrivena u nama samima. U nama je taj svijet dobar ili zao. Mi sami stvaramo sliku o njemu i imamo prema njemu stavove nepovjerenja ili povjerenja, straha ili ljubavi, zatvorenosti ili otvorenosti. U nama su ljudi dobri ili zli, u tami ili u svjetlosti. Sve je to tajna naših dubina. Vjerujemo da Isus može već danas preobraziti nas same, a time onda i svijet i ljude oko nas. To se događa u tajni naše otvorenosti za Gospodnji pohod. Svijet nije samo prostor zla, nego je prvenstveno Božje stvorenje koje nosi pečat Božje ljubavi. Pored svega što u svijetu negativno doživljavamo, vidimo, čujemo, on ipak ne prestaje biti remek djelo Božje ljubavi. Gospodin već danas može ozdraviti u nama bolesnu sliku svijeta. 
Molimo da nam Isus očisti oči i pogled
Molimo za preobraženje ondje gdje se ono zaista može i treba dogoditi. Molimo pomoć i otvorimo se promjeni vlastitih misli. Neka nam misli postanu prožete nadom i optimizmom. Ne dopustimo da crne misli utječu na naše djelovanje, da nas koče u našim životnim planovima, u nastojanju oko dobra, da nas sputavaju te da postanemo nesposobni učiniti bilo što. Otvorimo se promjeni i preobrazbi što je Duh može potaknuti i podržati u dubokom prostoru našega srca, gdje se u nama rađa dobro i zlo. Smijemo moliti Isusa da nas podigne na razinu svojih spasiteljskih misli. Molimo za preobrazbu vlastita pogleda na svijet. Često gledamo crno, negativno, često u ljudima oko sebe vidimo samo loše strane. Često ni u sebi ne vidimo ništa dobra, kao da nam je pogled zarobljen negativnim sadržajima te ne vjerujemo više u vlastitu promjenu, u moć dobra u nama. Molimo da nam Isus očisti oči i pogled, da nas preobrazi da bismo mogli vidjeti dobro i samo dobro. 
„Pohodi i preobrazi nas, Isuse!”
Molimo nadalje za preobrazbu svijeta izvan nas. Molimo da se svijet rata pretvori u svijet mira, svijet mržnje u svijet ljubavi, svijet straha u svijet sigurnosti povjerenja, da se svijet očaja beznađa ispuni sigurnom nadom koja dolazi od Boga! Molimo za čudo preobraženja i danas, molimo da se u blagoslovljenim trenucima molitve i otvorenosti Božjoj milosti razlije svjetlo i sjaj Isusova lica na ovaj svijet u kojem živimo. Tada će u njemu biti manje mraka, manje straha, manje mržnje, manje zla! „Pohodi i preobrazi nas, Isuse!”

Autor:  fra Zvjezdan Linić, iz knjige „Neka mi bude po Riječi Tvojoj”

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nitko od nas ne može proći kroz život a da…