Vijesti

Fra Smiljan Kožul pronašao molitvu zaštitnici od epidemije i virusa

– Lijepo sam je prepisao i šaljem Vam je da biste je širili među svojom rodbinom i prijateljima. Sve Vas iskreno i duboko pozdravljam i šaljem Vam svoj svećenički blagoslov. Vaš u Kristu odani fra Smiljan Dragan Kožul


Poznati karizmatik fra Smiljan Dragan Kožul, voditelj Pokreta krunice za obraćenje i mir, pronašao je, kako kaže
„prelijepu molitvu svetoj Koroni, mučenici i nebeskoj zaštitnici za sve epidemije i viruse“.

„Lijepo sam je prepisao i šaljem Vam je da biste je širili među svojom rodbinom i prijateljima. Sve Vas iskreno i duboko pozdravljam i šaljem Vam svoj svećenički blagoslov. Vaš u Kristu odani fra Smiljan Dragan Kožul“, piše fra Smiljan Kožul, koji je ovu molitvu posebno namijenio našim čitateljima i njihovim obiteljima. Sveta Corona (Korona) kršćanska je mučenica, navodi fra Smiljan, koja je rođena oko 160. godine u Egiptu, a zbog vjernosti Katoličkoj vjeri umorena je u Siriji. Zaštitnica je od svake epidemije, a po njoj je austrougarski novac kruna dobio ime, jer se štuje i kao zaštitnica novca i čuvarica blaga. Video – Kako razgovarati s djecom o koronavirusu?

Molitvu donosimo u cijelosti:

 

Molitva svetoj Koroni O, Sveta Korono, mučenice i zagovornice pred Bogom, moli za nas i zaštiti nas u ovoj dolini suza od nevidljivih sila mraka koje po cijelom svijetu siju smrt pod tvojim svetim imenom.
O, Sveta Korono, svjetlosnim prstenom tvoga imena opasano je Sunce, pokreni taj krug svjetlosti neka nas rasvijetli u našim dušama, a posebno da zaštiti i naša tijela od bolesti opasnog koronavirusa. Neka pred Bogom, tvojom molitvom, nevidljive sile zla budu poražene od te silne Božje svjetlosti. O, Sveta Korono, zaštitnice od svih mogućih epidemija, već dvije tisuće godina, Ti zaustavljaš te opake bolesti, pomogni nam i danas u našoj teškoj kušnji.
O, Sveta Korono, skini obruče zla koji su sa svih strana zlokobno opasali cijeli svijet, i ponovno uz Božju pomoć, opasaj cijelo čovječanstvo presjajnim prstenom Božje mudrosti.
O, Sveta Korono, narod te se sijača u velikim nevoljama, pomogni nam svojim zagovorom pred Bogom,
da od sve Božje djece ukloniš opaku smrtnu opasnost koja se na nas sve nadvila. Kako danas, tako i u vijeke vjekova. AMEN!

 

 

Prenosi: Večernji list.hr možete i na tom linku i video vidjet


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
U razornom potresu koji je pogodio Zagreb u nedjelju 22.…