Vijesti

fra Mate Bašić progovorio je o molitvi “ Ovu molitvu mnoge mole a nebi smjeli?

Hrvatski svećenik za intervju za Hrvatski katolička mrežu progovorio o molitvi koju mnogi mole i upozoruje na to.


Osvrćući se na društvenim mrežama na Evanđelje, svećenik i doktorand na doktorskom studiju iz sustava dogmatske i biblijske teologije na KBF-u u Zagrebu fra Mate Bašić progovorio je o molitvama “U ime Isusovo” koje mnogi laici mole. Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

Mnogi će me u onaj dan pitati:
‘Gospodine, Gospodine!
Nismo li mi u tvoje ime prorokovali,
u tvoje ime đavle izgonili,
u tvoje ime mnoga čudesa činili?’
Tada ću mu kazati:
‘Nikad vas nisam poznavao!
Nosite se od mene,
vi bezakonici!’
Mt 7,22-23

Pa toliko o tim molitvama U Ime Isusovo … Ili ono gdje vjernici umišljaju da imaju neku vlast nad drugim silama, pa onda tim nekim umišljenim autoritetom zapovijedaju U Ime Isusovo, kao kod Skevinih sinova gdje u Djelima apostolskim čitamo: “Zato i neki Židovi zaklinjaoci- potukači pokušaše zazvati ime Gospodina Isusa nad one koji imaju zle duhove, kaže svećenik fra Mate.

Govorili su: »Zaklinjem vas Isusom koga Pavao propovijeda.« To čini sedam sinova nekog Skeve, židovskoga velikog svećenika. Zli im duh odvrati: »Isuša poznajem i Pavla znam, ali tko ste vi?« I čovjek u kome bijaše zli duh, nasrnu na njih i nadjača ih te oni goli i izranjeni pobjegoše iz jedne kuće.«

Sveti Jeronim: Oprosti mi, Bože, jer sam Dalmatinac!
Fra Goran Azinović – Sveti Arkanđeli – Duhovna meditacija 4 – 29.9.2022.
Čudo sv. Mihaela: „Zbog tvoje ljubavi prema Bogu i bližnjima, molio sam Svevišnjeg za dar savršenog zdravlja“
Molitva sv. Rafaelu za zaštitu od zloduha današnjice
Moćna molitva sv. Mihaelu za pomoć u borbi protiv sila tame i protiv duha svijeta
Crkva odbacuje bilo koju mogućnost u kojoj bi vjernik laik zapovjednim načinom molio ‘U Ime Isusovo’

Zbog tih razloga Crkva ne dopušta uzimanje vlasti ili autoriteta u Isusovo ime, jer čuva i brine za svoje stado, te odbacuje bilo koju mogućnost u kojoj bi vjernik laik zapovjednim/imperativnim načinom molio U Ime Isusovo. Zato Crkva, od najstarijih dana daje molitve zaštite koje vjernik uvijek i svagda može moliti, kao što je molitva “Pod obranu se tvoju utječemo, Sveta Bogorodice…” kaže svećenik fra Mate.

Radije ću se uvijek ponizno utjecati pod obranu i zaštitu svetaca i Crkve, kao što je sv. Franjo ponizno i ​​pobožno molio, dok je svećenik, iako možda manje svet i veliki grešnik, snagom i vlašću Crkve i Svetoga Reda, zapovijedao demonima, nego li umišljeno sam uzimati vlast i na kraju čuti Isusov: “Nikada vas nisam poznavao! Nosite se od mene…”, prenosi HKM

Podsjetimo, svečenik fra Mate Bašić je i prošlih godina upozoravao na molitvu: U ime Isusovo, koje u isto vrijeme preporučuju mnogi drugi svećenici posebno karizmatici. Istina je naime, da Crkva laicima nije zabranila ovu molitvu te da je ovo gore napisano, isključivo mišljenje ovog svećenika a ne službeno stajalište Katoličke Crkve ili HBK.

Molitva u ime Isusovo ide ovako:

U ime Isusovo uzimam vlast i vežem sve zle sile i snage u zraku, na zemlji, u vodi, u podzemlju, na onom svijetu, u prirodi iu vatri.

Ti si Gospodin nad svim svemirom, dajem Ti slavu u ime Tvoga stvorenja. U Tvoje ime vežem sve demonske sile koje su došle protiv nas i naših obitelji i stavljam sve nas pod zaštitu Tvoje dragocjene krvi koja je prolivena za nas na križu.

Marijo, naša Majko, tražimo Tvoju zaštitu i zagovor kod Presvetog Srca Isusova za sve naše obitelji. Zaogrni nas svojim plaštem ljubavi da se prestraši neprijatelj.

Sveti Mihovile, i naši anđeli čuvari, dođite i branite nas i naše obitelji u borbi protiv svega zla što obilazi svijetom.

U ime Isusovo, zapovijedam svim silama i snagama zla da odstupe istoga časa od nas, od naših domova i naše zemlje.

A mi ti zahvaljujemo, Gospodine Isuse, jer si vjeran Bog i osjećaš s nama. Amen.


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Poznati hrvatski i duhovni pjevač Alan Hržica svjedoci  o čudu…