Aktualno

Fra Mario knežević u svojoj propovijedi o kojoj je govorio: Neću i neću se suobličiti s ovim svijetom pa izgubiti život vječni

Neću i neću se suobličiti s ovim svijetom pa izgubiti nebo, poručio je glasno fratar


U Međugorju je uoči 40 obljetnice Međugorja propovijed održao fra Mario Knezović, poznati fratar, župnik Župe sv. Petra i Pavla u Koćerinu u Bosni i Hercegovini  i novinar te urednik popularne emisije Agape na Radio Mir Međugorje.

Propovijed o kojoj je govorio fra Mario želi potaknuti mnoge da se vrate pravim putem i da slijede nešto vrijednosti a to je život vječni, jednostavno ostaviti svijet i krenuti stopama svetosti i obraćenje Bogu i vrati se činiti što je ugodno Gospodinu.

“Gubimo bitku u Crkvi jer osluškujemo svijet i plod toga su poruke svjetovnosti – korektnosti – lažne uljuđenosti, ali bez kršćanskoga začina i autentičnosti. Na djeluje jer stvaranjem plagijata – kršćanstva pokušava se odmaknuti od Isusa, patnje i svjedočenja.
Jasno i glasno izgovaram: NEĆU i NEĆU se suobličiti ovome svijetu koji zgrće sebi blago na zemlji, a ne vodi brigu o Nebu. Bolje jedanput, poput one ptice koje pjeva u muci, na trnju pustiti pjev – nego cijeli život pjevati na melodiju kako svjetovni, grešni svijet, svijet interesa i lažne uljuđenosti svira.

Želim kršćanstvo u kojem će Bog i ljudska savjest biti na prvome mjestu, ma koliko to koštalo. Za vrijednosti se i život daje. Kršćanski nije ostati pod križem. Ideal je visjeti na križu. Tim putem su išli brojni koji su i u Međugorje dolazili. Zamislite, ljudi dolaze u Međugorje Bogu reći kriv sam, grešan sam, loš sam čovjek i hvale se svojom slabošću. Tu je nastajala promjena. To je put obraćenja. Međugorje je poput sv. Pavla bilo šibano prekomjerno i imalo je svoje brodolome. No, ono što je autentično, što je crkveno i Božje je opstalo”, poručio je u propovijedi u Međugorju fra Mario Knezović. Propovijed, u kojoj ćete štošta čuti, poslušajte i pogledajte u cijelosti.

www.rastimo u vjeri.com


Piše portal: dnevno.hr

(Visited 250 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Uvijek sam govorio da sam vjernik koji je zahvalan dragome…