Međugorje

Fra Jozo Zovko – Medjugorje je današnji Cenacolo, mjesto gdje Gospa moli sa svojim apostolima. ( VIDEO)

Fra Jozo Zovko je djecu štitio na sve moguće načine. U početku je malo ljudi dolazilo, ali već krajem te 1981. sve se promijenilo.

Najavio se i René Laurentin, francuski teolog, čovjek impresivne biografije koji će kasnije, kada se sve zakuhalo, napisati mnoga djela posvećena Međugorju i ustvrditi da je to plod Dobra, a ne Zla.

Bio je najslavniji mariolog na svijetu.
“Ako gledam povijest, u 17. stoljeću nalazim vidjelicu iz Lausa koja je imala ukazanja cijeloga života, i drugi su ih imali, ali to su bila privatna ukazanja. Toj vidjelici iz Lausa nitko nije prebacivao što ima ukazanja cijeloga života. U tim stvarima ne možemo suditi nebu, čak ni teolozi to ne mogu. Ono što me se doima u Gospinim porukama, to je da su one odjek Evanđelja.

Međugorske poruke ne kažu ništa novo, one ovim našim gluhim ušima ponavljaju ono što smo zaboravili, ono što više ne želimo i ne znamo čuti: moliti, imati potpunu vjeru u Boga, postiti, čitati Evanđelje. S tim se slaže cijela Crkva. To je bitna poruka ukazanja”, reći će kasnije Laurentin.


Autor: Fra Jozo Zovko

(Visited 215 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Bogočovjek koji se sebe postavio među lopove, prostitutke i beskućnike?…