Fra Ivo Pavić

fra Ivo Pavić prokletstvo koje se nalazi ,kako ga prepoznati i poništiti molitvom

U današnjoj vrijeme mnogi se  autori su složiti sa sadašnjom situacijom u svijetu i oko nas. To može biti da se klanjate krivim Bogovima, nemir u obitelji, pobačaji, neposlušniji roditeljima, ne poštivanje nedjelje i psovanje velike i puno toga što nije drago Bogu, jel se ljudi prepuste previše sebi i tako ulaze u još veće prokletstvo. Čuvajte te se toga a evo i odgovor za ovo

POSTOJI LI PROKLETSTVO?

O tome se ne razgovara niti u našoj kulturi, a niti u našoj Crkvi, ali ono ipak postoji. Ono je često uzrok mnogim bolestima.

Cijelo 28. poglavlje u knjizi Ponovljenog Zakona govori o prokletstvima i o blagoslovima. Mi znamo da nam svaki blagoslov dolazi od Gospodina, a prokletstvo od neprijatelja Božjega. U Websterovom rječniku prokletstvo je definirano kao “molitva“ ili zaklinjanje da nekoga snađe šteta ili povreda. Isto tako prokletstvo možemo definirati kao mračnu negativnu zlu silu koja ne dopušta čovjeku da bude sretan i da uspije u životu. Biblija govori da je najveći razlog upadanja u prokletstvo nevršenje Božjih zapovjedi (usp.Pnz 28).

ZNAKOVI OBITELJSKOG PROKLETSTVA

Mnogi se autori slažu da štovanje krivih bogova, nepoštivanje roditelja, nepoštivanje nedjelje, pobačaj, bogopsovka, nezakoniti ili neprirodni spolni odnosi redovito uzrokuju prokletstvo. U svojoj knjizi Blagoslov i prokletstvo autor Derek Prince nabraja sljedeće znakove prokletstva: ako postoje zaredom u obitelji duševni i mentalni slomovi, nasljedne bolesti npr. da je pradjed umro od bolesti srca, djed, otac, sin i njegov sin.

To može biti znak da u obitelji postoji prokletstvo. Potom česti spontani pobačaji, neplodnosti kod žena i bolesti na genitalnim organima, rastave brakova, stalni financijski problemi, česta samoubojstva u obitelji. Opasno je riječima proklinjati s razlogom ili bez razloga.

Ako proklinje osoba s autoritetom kao što je svećenik ili predsjednik, ili otac i majka kad bi proklinjali svoju djecu, prokletstvo ostaje dok se ne otkrije taj problem i moli za to. Po molitvi u ime Isusovo lomi se prokletstvo nad osobom i ona tada bude oslobođena i može primiti ozdravljenje. Isus je postao prokletstvo na križu da bi nas oslobodio od vremenitog i od vječnoga prokletstva (usp. Gal 3,13-14). Kako poništiti prokletstvo Da bismo mogli poništiti prokletstvo, trebamo učiniti tri stvari:

1. Moramo se pokajati u sakramentu ispovjedi i okrenuti prema Bogu.
2. Moramo se odreći duha proklinjanja i svega onog što smo činili.

3. Zatim možemo moliti za oslobođenje od prokletstva. Možemo ovako reći: „Kroz Isusovu žrtvu na križu oslobođen sam od prokletstva i ušao sam u blagoslov. Ja, sada, u ime Isusovo, poništavam svako prokletstvo koje je prisutno u mom životu i ulazim u Abrahamov blagoslov,
koga je Bog blagoslovio u svemu“ (usp. Gal 3,13-14).


Autor: fra Ivo Pavić (Rastimougospodinu.com)


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Propovijed fra Ive Pavića o (zlo)duhu bludnosti. Taj zloduh u…