Fra Ivo Pavić

Fra Ivo Pavić – Molitva za izljev Duha Svetoga

O dodi Duše Sveti dodirni moje srce kako bi mogao ljubiti Isusa, Mariju, Crkvu, cijeli svijet.


Duše Sveti rastopi moje ledeno srce, zapali nas ognjem svoje Božanske ljubavi, o dođi Duše Sveti diši u meni.

Zazovimo Duha Božjeg: Gospodine, molimo te za novo izljev Duha Svetoga. Ne znamo što tražimo, ali bez Tvoga Svetoga Duha ne možemo.

O Gospodine otvori Nebesa. I prospi po našim dušama prah svojih milosti, darova, svojih plodova i karizmi. Dođi Duše Sveti,… dodirni moje srce kako bih mogao ljubiti Isusa. Mariju. Crkvu. cijeli svijet. O Dođi Duše Sveti dodirni moje usne, udijeli… mi dar molitve. Dođi Duše Sveti, diši u meni. O Dođi Duše Sveti, rastopi moje ledeno srce. Dođi Duše Sveti, zapali nas iznutra ognjem svoje Božanske Ljubavi. Dođi Duše mudrosti i nježnosti. O dođi Duše razumijevanja, Duše svjetlosti. Dođi Duše Sveti, udijeli mi mir, udijeli mi spoznaju da znam što znači biti katolik, što znači biti kršćanin. Udijeli nam Gospodine milost da te možemo radosno slaviti.

Da budemo radosni kršćani. Molimo te oslobodi nas od svake tuge i žalosti. Svakoga straha i tjeskobe. Isuse, ja te molim da obnoviš u nama snagu sedam svetih sakramenata, sedam darova Duha Svetoga. Molimo te osobito danas, ojačaj našu vjeru. Dodirni potpuno naša srca. Molimo za raskajano srce, za obraćenje. Isuse, molimo te i za sve darove o kojima govori sveti Pavao. Za dar molitve u jezicima, za darove kliktanja u jezicima, darove proroštva, razlučivanja duhova, za darove propovijedanja i poučavanja. Dođi Duše Sveti sa svojom vatrom. Neka se tvoja snaga, tvoj Oganj, spusti na svakoga od nas. To te sve molimo po moćnom zagovoru naše Nebeske Majke, kraljice naših srdaca, Kraljice anđela.

Molitva za izljev Duha Svetoga (2)

“Duše Sveti, pokreni se u meni. Od ovog časa uzmi me, promijeni me, koristi se mnome, oblikuj me.”

“Gospodine Isuse, vjerujem da si mi po sakramentu krštenja, potvrde i euharistije već udijelio svoga Duha u punini kao darove. Nekad nisam bio svjestan da boraviš u meni. Sada sam svjestan tvoje prisutnosti i tvoje ljubavi. Isuse, Sine Božji, smiluj se meni grješniku. Prihvaćam te, Gospodine Isuse, u svom srcu i u svom životu. Želim da budeš moj apsolutni Gospodar.

Od sada moj život potpuno pripada tebi. Predajem ti se kao svome Gospodinu i Spasitelju. Svjesno i slobodno prihvaćam sakramente koje sam primio u mladosti možda s nedovoljno volje, vjere i znanja o njihovoj snazi. Molim te da sada obnoviš u meni snagu svih primljenih svetih sakramenata. Oslobodi i otpusti u meni svoga Duha u punini.

Udijeli mi novo izlijevanje Duha u dušu. Molim te da u potpunosti oživiš svoga Duha u meni. Krsti me u Duhu i vatri svoje ljubavi! Duše Sveti, pokreni se u meni. Od ovog časa uzmi me, promijeni me, koristi se mnome, oblikuj me. Ojačaj u meni ljubav za Isusa. To te molim po zagovoru majke Marije, zaručnice Duha Svetoga.”

 


Autor: Fra. Ivo Pavić

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kakav je odnos Duha Svetoga i Marije, Majke Isusove? To…