Fra Ivo Pavić

Fra Ivo Pavić kaže: Ako naša vjera slaba i nevjera prema Bogu onda može biti prepreka za ozdravljenje

Koliko puta smo molili za neko ozdravljenje ili za neku potrebu a i dalje se događa sa mnom da sam bolestan?  Bolest se vraća ponovo nazad i nikako da ozdravimo od te bolesti? Problem je nama jel nema prave istinske vjere prema Gospodinu evo što kaže fra. Ivo Pavić o tome.


Najvažnije je u životu pronaći i upoznati Boga, u njega čvrsto povjerovati, istinski i iznad svega ga izljubiti. Sve što čovjek čini uzalud je, ako nije našao i upoznao Boga. Boga se najlakše i najsigurnije može susresti u molitvi.

Nevjera može biti prepreka za ozdravljenje. Danas je često prisutan skepticizam glede ozdravljenja zbog nedostatka vjere.

Znamo da Isus nije ozdravljao lijekovima već vjerom. Naša mala vjera može ograničiti Božje djelovanje kaže Jaramillo. Kad je Isus govorio o svojim čudesima, uvijek je govorio o važnosti vjere. Gospodin ozdravlja po osobnoj vjeri.

Isus reče ženi grešnici: „Tvoja te vjera spasila.“ (Lk 7,50). Evanđelist Marko pripovijeda: „I nije mogao ondje učiniti nikakva čuda, osim što izliječi nekoliko bolesnika stavljajući na njih ruke. Bio je zapanjen nevjerom vlastitih sugrađana“ (Mk 6, 5-6). Vjera donosi rezultate. Nevjera ograničava djelo Božje. Isus je rekao: „Imajte vjeru u Boga“! (Mk 11, 22). Proučimo li evanđeoske odlomke, zapazit ćemo da je oko sedamdeset posto bolesnika ozdravilo jer su imali jaku vjeru.

U Novom zavjetu nevjera se smatra grijehom. Kad učenici nisu uspjeli ozdraviti opsjednutog padavičara, Isus ih je ukorio zbog nedostatka vjere (Mt 17, 14-20). U poslanici svetog Pavla Korinćanima piše: „Onima kojima je bog ovoga svijeta posve oslijepio nevjerničku pamet da jasno ne vide svjetlo sjajne Radosne vijesti Krista, koji je slika Božja“ (2 Kor 4,4). Sviđa mi se ono što Biblija kaže u Hebrejima 11,6: „A bez vjere je nemoguće ugoditi Bogu, jer onaj koji želi pristupiti Bogu mora vjerovati da postoji Bog i da nagrađuje onoga koji ga traži“. Ozdravljenje je jedna od nagrada koje dobivamo po vjeri. Nevjera se može promatrati i kao jedna vrsta mentalne bolesti kad čovjek ne prihvaća i ono što je iznad našeg razuma, kaže poznati propovjednik u Vatikanu Franjevac Cantalamessa.

Ako naša vjera slabi, i ako nemamo osoban odnos s Bogom, nećemo ozdraviti. MacNutt kaže da svi mi, osobito oni koji su vidjeli čudesna ozdravljenja, trebamo još više rasti u vjeri tako da nas Bog može još više upotrijebiti. Ozdravljenju se može doprinijeti duboka, čvrsta i iskrena vjera, ali nikada ne smijemo kazati da netko nije pozdravio zato što nije imao vjere. Bog ima svoje vrijeme. On zna što je za nas najbolje. Ozdravljenje je često dugotrajan proces. Svako je ozdravljenje tajna Božje slobode da odlučim kad ću dati zdravlje. U svakom slučaju vjera se mora aktivirati. Ako često idemo na sakramente, ili čitamo Bibliju, vjera se aktivira i raste.

„Dopustite mi da Vas naučim jednu kratku molitvu, koja ima samo tri riječi: ‘Isuse, spasi me!’ Tu molitvu nalazimo u Svetom pismu, a zapisao ju je Matej (14, 30).“ „Pokušajte ju izreći, izmoliti jednom ujutro i jednom uvečer.“

izvor: rastimo u gospodinu


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Molitva je razgovor sa Bogom kada imamo neku bolest ili…