Fra Ivo Pavić

Fra Ivo Pavić: hrabra poruka “Svi moramo izaći izvan crkava, na ulice i početi propovijedati evanđelje “

Fra Ivo Pavić gostujući  emisiji  “Život je to ?” govorio je o crkvi koja bi trebala procvjetati nakon korone.

U svom govoru je rekao da bi trebali sve crkve otvoriti vrata i izaći van evangelizirati ljude i govoriti o Isusu Kristu.

Gospodin Isus Krist je svoje učenike poslao da idu i propovijedaju radosnu vijest narodu, Zato je pozvao dvanaestoricu da pođu s njim i nazvao ih apostolima. Dao im je moć činiti čudesa i vlast nad nečistim dusima: jer u propovijedanju Evanđelja nije dovoljna samo riječ – nju trebaju pratiti i potvrđivati djela.

Zašto u današnjoj vrijeme djeca ne idu na sv. Misu?

Pokazuju nam kakvi su stari ako njihovi roditelji ne vjeruju u Boga, ako ne idu u crkvu, ako djeca ne vide roditelje kako poste mole i nikad ne čitaju sveto pismo, ako su roditelji zavjeri sa susjedima , psuj proklinju, ne pričaju sa drugima greše bludno gledaju pornografiju dođe i do rastave sve to djeca gledaju, kad sve to vide sve se to prenosi na djecu. Zato se kažu mladi su ogledalo starih, ako otac i majka ne idu na sv. Misu neće i njihova djeca.

Ako se majka ne oblači nepristojno i izazvano. Mnogi su mladi rasti bez duhovne higijene, nisu susreli Isusa pogotovo danas u vrijeme interneta i takvih stvari. Onda kad dođu godine 30 ili 40 teško se mogu obratiti zato što ga je svijet odgojio, odgojila ga je škola imaju tvrdo srce, zato treba puno vremena dok se obrate ko što kaže sveto pismo Duh sveti kad dođe on će vam pokazati što je grijeh. Molimo za svoju djecu i za njihove živote da se vrate iz svijeta i da se obrate.

Treba ići Evangelizirat ljude u svijet

Nismo pozvani biti zatvoreni u krugu crkvenom dvorištu ili unutra, nego širiti ljudima radosnu vijesti. Učenici su išli od vrata do vrata i evangelizirali  ljude, bili su na trgovima i u javnosti i širili radosnu vijest svima.

Svećenici bi prvenstveno trebali činiti onako kao što je radio Isus. I kao što srpski popovi “srbuju” tako često hrvatski svećenici “hrvatuju”, puno više govore o nacionalnim stvarima, bitnije su im od katoličanstva a narod luta kao ovce bez pastira i to je veliki problem.

Druga stvar, kad su duhovne obnove svijet sazna i onda oni više neće ići vračarima, iscjeliteljima, čarobnjacima, zato je toliko važno govoriti o tome koja je to opasnost ali ne samo to, nego svijet neće odlaziti u treće zemlje. Prije korone skoro sav naš narod je otišao, klanjajući se Bogu novcu, jer su mnogi idolopoklonici i napustili svoja ognjišta.

U župama gdje nije bilo duhovnih obnova su odlazili a tamo gdje ih je bilo nije se toliko odlazilo. Tamo gdje su duhovne obnove događaju se obraćenja, čudesna ozdravljena, znakovi, gdje je Isus živ onda svijet ne odlazi i to je ono što nam treba nakon korone. Svi moramo izaći izvan crkava, na ulice i početi propovijedati evanđelje i otvoriti dvorane, crkve, stadione za duhovne obnove, za duhovne seminare da slavimo Gospodina.

I tada će doći procvat u Crkve. Ja zapravo priželjkujem jednu novu crkvu nakon korone. Vjernike i svećenike koji su otvoreni potpuno djelu Duha Svetoga preko kojega će Gospodin činiti velike stvari. To je jako važno”, kaže fra Ivo Pavić

Pogledajte i video10.03.2020.:


Autor: Rastimo u vjeri /izvor: medjugorje-info.co

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Biblija o tome govori više puta i upozorava na sve…