Kultura

Film – Biblija ili Knjiga iskupljenja!

Braća Albert i Allan Hughes donose nam spektakularno filmsko osvježenje, akcijsku avanturu smještenu u budućnost – “The Book of Eli”.
Po bespuću Amerike, Eli (Denzel Washington) luta već trideset godina noseći sa sobom Bibliju, koju čuva vlastitim životom.

Preživljava loveći životinje te sakupljajući hranu i stvari ostavljene po napuštenim kućama koje će kasnije razmijeniti po okolnim selima za vodu i potrepštine nužne za preživljavanje.
Kada Eli stigne u gradić koji vodi moćni gangster Carnagie (Gary Oldman), Eli se sukobi s njegovim ljudima koji nisu dorasli njegovim borilačkim sposobnostima. Carnagie želi Elija još više kad sazna da on posjeduje posljednji primjerak Biblije koje se po svaku cijenu želi dočepati.

Odlična znanstveno-fantastična drama o čovjeku na zadatku od Boga, koji čuva posljednju kopiju Biblije, knjige koja pokreće mase i donosi moć onome tko je propovijeda. S jedne strane knjiga nudi ljudima vjeru u spasenje, dok, s druge strane, u pogrešnim rukama, može postati vrlo snažno omamljujuće sredstvo.
Film je metafora pozitivne kršćanske vjere. Završetak filma donosi, vrlo zanimljiv kraj.
Na kraju, dodajmo tome zvjezdani tim glumaca – Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis, koji sigurno pridonose kvaliteti.


Film možemo pogledati ovdje – https://www.filmovita.com/tag/film-knjiga-iskupljenja-sa-prevodom/
UREDNIŠTVO

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kako gledate na odlučno priznanje Vatikana, koje je zapravo i…