Evo ti sve, pa se ti misli, moj je život od sada u tvojim rukama!

Misli se o povredama koje su mi drugi zadali, misli se o ranama koje nosim, misli o izdajama koje sam prošao, o ljudima koji su mi ih zadali. Isuse, preslab sam. Razmišljajući o njima svjestan sam da tim mislima samo uništavam sebe, pitajući se zašto su to učinili, koji su im motivi, što sada trebam učiniti. Lako je o križu pričati dok ne pritisne tvoje rame, razum, emocije, cijelo tvoje biće.

Lako je pričati o opraštanju kada nemaš nikoga tko te duboko ranio, tko ti je uzeo dostojanstvo i pola života, ali treba biti jak u konkretnoj situaciji, jak kada se nađeš na razvalinama svoga života, jak kada ne želiš vidjeti svoju ranjenu prošlost, a nemaš snage pogledati u neizvjesnu budućnost, dok se u isto vrijeme plašiš svoje sadašnjosti. Tada jedino s Bogom možeš napraviti i one stvari koje ti izgledaju nemoguće, samo mu ih je potrebno predati u ruke.

Mnogi su danas jaki samo u teoriji vjere, dobro poznaju vjerski nauk, običaje i tradiciju, ali daleko su od Isusa. Jaki su na različitim pobožnostima. Znaju što drugi trebaju učiniti. Majstori su da daju prekrasan savjet, znaju napamet sve vjerske citate. Čak su redoviti i na Svetoj misi. Ali srce im je daleko i predaleko od Boga. “Dobro prorokova o vama Izaija: Ovaj me narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene” – kaže Isus.

No dođe u životu onaj trenutak kada trebaš odlučiti hoćeš li sve ono što jesi i što imaš predati Isusu, hoćeš li ostati samo na teoriji vjere ili ćeš je već jednom započeti živjeti. Dođe taj trenutak u teškoj životnoj krizi i tada se sve mijenja, ruši se ona stara slika svijeta koju si gradio i shvaćaš da je bila poput kule od karata. Tada ostaješ samo pred jednim izazovom, a taj je hoćeš li biti dovoljno jak i predati sve to Isusu, te mu reći: Evo ti sve, pa se ti misli, moj je život od sada u tvojim rukama.


Autor: Mario Žuvela

11,382 total views, 6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.