Međugorje

Evo što kaže Gospa vidjelici :Post je fenomenalno oružje za duhovnu borbu u ovim vremenima otpadništva i duhovne lijenosti


Dabi smo ojačali vjeru prema Gospodinu Majka Marija poziva da postom možemo nadvladati i promijeniti svoje živote. Post je ta snaga koju nam poručuje.

Od prvih dana ukazanja, Međugorska kraljica mira inzistira da postimo, na kruhu i vodi, svake srijede i petka u godini.

Ali to nije bilo jedino ukazivanje koje je to poticalo; samo je najpoznatije. “Post na kruhu i vodi najvažnija je stvar za borbu protiv planova koje Sotona trenutno ima”, rekla je međugorska vjernica Marija Pavlović Lunetti. “Naš nas Gospodin podsjeća da se određeni demoni mogu istjerati samo molitvom i postom”, dodala je.

Za vrijeme ukazanja, Kraljica mira govori: “budite svjedoci nade, jer ponavljam vam, dječice: molitvom i postom čak se i ratovi mogu suzbiti.” Bezbroj puta vidioci su nas podsjetili da post čini čuda, ratovi i prirodne katastrofe mogu se zaustaviti jer su postom zaustavljeni prirodni zakoni. Dakle, svrha posta je dovesti red i naš duhovni život u odgovarajuću ravnotežu.

Post pomaže stvoriti više prostora za Boga u našem životu, kao iu svjetskim događajima, jer Gospodin vidi da podnosimo žrtvu i potvrdno odgovara onima koji žrtvuju. No, ima onih koje post na kruhu i vodi ne privlači. Tada možemo uzeti ono što je rekao međugorski župnik fra. Marinko Šakota: možete postiti na voću.

I da, postoje mnoge stvari koje se možemo odreći kao oblik posta za započinjanje ove prakse. I ako nam je teško započeti, moramo početi malo po malo, po nekoliko sati, i zamoliti Boga Oca za milost posta još od prethodnih noći.

Tijekom korizme Crkva traži od nas da povećamo svoju molitvu, post i milostinju. Ovaj je zahtjev rezultat činjenice da, skraćujući sebi nešto što nam se sviđa, sjetimo se da je najveće dobro od svih – Bog. Ali ako trebate malo potpore, sjetite se što je rekao sveti Vasilije Veliki: “Post je oružje za zaštitu od demona.” I dalje: “Naši anđeli čuvaju stvarno bdiju nad onima koji su čiste svoju dušu postom.”


Izvor: medjugorje-news.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Obraćenje je proces, ne događaj. Postajete obraćeni kao rezultat vašeg…