Evanđelje dana

Evanđelje po Luki ; Današnja poruka mira glasi:

Današnjoj evanđelje koje se čita u crkvama tema je kada su farizeji pitali Isusa kada će doći to Božje Kraljevstvo i Isus odgovara u evanđelju.


To je poruka za sve koga zanima Pa i nas nekad to pitanje zanima di je to Kraljevstvo nebesko , kako izgleda i tako dalje. Neka vas kroz čitanje evanđelja i razmatranja Blagoslovi Gospodin da razumijete današnju duhovnu poruka  mira.

Lk 17,20-25

(Mt 24, 23–28. 37–41)
Upitaju ga farizeji: »Kad će doći kraljevstvo Božje?« Odgovori im: »Kraljevstvo Božje ne dolazi primjetljivo. Niti će se moći kazati: ‘Evo ga ovdje!’ ili: ‘Eno ga ondje!’ Ta evo – kraljevstvo je Božje među vama!«
Zatim reče učenicima: »Doći će dani kad ćete zaželjeti vidjeti i jedan dan Sina Čovječjega, ali ga nećete vidjeti. Govorit će vam: ‘Eno ga ondje, evo ovdje!’ Ne odlazite i ne pomamite se! Jer kao što munja sijevne na jednom kraju obzorja i odbljesne na drugom, tako će biti i sa Sinom Čovječjim u Dan njegov. No prije treba da on mnogo pretrpi i da ga ovaj naraštaj odbaci.«

Razmatranje

Shvaćanje stvarnosti kraljevstva Božjega u Starom Zavjetu, dakle i kod farizeja, povezano je s konkretnim vremenom i prostorom u kojem će Bog i njegov pomazanik kraljevati nad narodima.
Izraelski narod u tom kraljevanju treba imati odlučujući ulogu. Farizeji se stoga obraćaju Učitelju s pitanjem o Kraljevstvu Božjem. Isus im odgovara anticipirajući potpuno drugačije stvarnost Kraljevstva Božjeg. Skreće pažnju na njegovu duhovnu, izvanvremensku i ne – prostornu stvarnost.

Pitanje o trenutku i načinu definitivnog božjeg kraljevanja nad svijetom bave se svi naraštaji sve do danas. Isusov odgovor pokazuje da je najvažnije vjerovati da će taj trenutak doći te da je to vjernicima izvor nade i radosti.

Čovjek vjernik fokusira se na življenje „onoga ovdje i sada” kako bi ispunio Božju volju. Ovo će biti najbolja priprema za gospodinov zadnji dolazak. Isus želi kraljevati u našim srcima, obiteljima, zajednicama, župama… Ovo je važnije i bitnije od nepotrebnog nagađanja kad će biti posljednji Kristov dolazak, što samo Bog zna.

Sveti Pavao govorio o tome Solunjanima u svojoj Poslanici. Dovoljna nam je spoznaja da je Isus započeo to Kraljevstvo koje će se u punini ostvariti u vječnosti. Mi se moramo fokusirati na to Kraljevstvo što učinkovitije širiti.

Kad svakodnevno molimo „ dođi kraljevstvo tvoje” razmišljamo o sebi i svom srcu kako bi ovo kraljevstvo došlo u moje srce i život, a preko mene i u sredinu u kojoj živim i radim.


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Biti dobra osoba ne znači samo činiti dobro. Prava dobrota…