Izdvojeni članak

EUHARISTIJSKO ČUDO U INDIJI

Euharistijska čuda u Katoličkoj crkvi nisu rijetka. To je milost preko koje nam Bog neprestano pokazuje onom što pomalo zaboravljamo, a to je istinska prisutnost Boga u maloj hostiji.


I dok u većini slučajeva hostija prokrvari ili se pretvori u meso, što znanost uvijek potvrđuje, u ovom slučaju koji se dogodio u crkvi sv. Marije na Chirattakonamu u Indiji Isus je pokazao svoje lice, cijelom svijetu.

Naime, 28. travnja, 2001. svećenik Johnson Karoor započeo je devetnicu svetom Judi Tadeju tako da je ujutro nešto iza osam sati izvadio Presveto te i započeo molitvu klanjanja. Nakon samo nekoliko minuta vidio je promjene na hostiji. Nije bio sam, bio je okružen vjernicima pa ih je zamolio da pogledaju i oni. Vidjeli su, a svećenik je od straha pred nepoznatim događajem spremio hostiju u tabernakul te zajedno s vjernicima nastavio moliti.

Nekoliko dana nakon toga, točnije 5. svibnja kad je otvorio Tabernakul na hostiji je bio vidljivo ljudsko lice.

Dirnut prizorom rekao je vjernicima da kleknu a ministranta pozvao da mu kaže što vidi. ‘Vidim lice čovjeka’, kazao je ministrant dok su ostali vjernici zagledali s čuđenjem. Što je klanjanje išlo a vrijeme prolazilo, lice čovjeka bilo sve jasnije i jasnije.

Ovo lice na hostiji još uvijek čeka da ga promotrimo, damu povjerujemo, da se pokajemo zbog prečeste nevjere. Stoji i dalje u istoj crkvi, a nadbiskup Ćiril Mar napisao je za ovo čudo: “Za nas vjernike, ono što smo vidjeli je ono što smo uvijek vjerovali. Ako nam naš Gospodin progovara dajući ovaj znak onda sigurno to zahtjeva odgovor s naše strane.“
O veličanstvu, sili i sjaju svete liturgije/Mise i jos nekim čudima
Uredio: PEtar Salečić, izdavačka kuća Kyrios

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nije tajna da su mnogi popularni pjevači, poradi slave, prodali…