EKSKLUZIVNO! Znate li koja zadarska crkva ima relikviju svetog Križa?!

Bilo je to 16. srpnja 1978. kada se ustanovila Župa sv. Ante, u Zadru. Sve je započelo u crkvici Sv. Duha, na Benkovačkoj ulici. Ova župa je u snažnom porastu, trenutno broji 7.000 stanovnika. Nastala diobom župa sv. Ivana Krstitelja i Gospe Loretske, a novoizgrađenu crkvu 5. svibnja 2001. posvetio je, miljenik zadarskog puka, nadbiskup Ivan Prenđa.


Prvi i dugogodišnji župnik bio je don Mladen Kačan. Uz njega je bio mons. Joso Kokić, dugogodišnji ravnatelj Klasične gimnazije Ivana Pavla II., na hvalu i slavu milosrdnom Gospodinu, svojim britkim propovijedima redovno oduševljava mnogobrojne vjernike na svetim misama. Župnik Mladen Kačan je preuzeo „kormilo“ u župi Galovac. Mons. Joso Kokić, i dalje, hrabro, snažno i u vjeri, redovno grmi sa oltara, u crkvi svetog Ante. Upozoravajući na komunistički režim te njegove negativne posljedice i, današnje moderne, u „celofan“ oblijepljene režime, koji neprimjetno zavode vjernike i navode ih na idolpoklonstvo i grijeh.

 

 

Kormilo župe, svetog Ante na Smiljevcu, preuzima mladi župnik, koji svojim osmijehom u vjernicima budi nadu, vjeru i ljubav, don Tomislav Dubinko. Ovaj izuzetan župnik vodio je župu u svetom Filipu i Jakovu, prije preuzimanja župe svetog Ante. Redovno organizira hodočašća, klanjanja pred Presvetim, te je na Dušni dan bila i duhovna obnova. Prima vjernike i, one koji to žele postati, na razgovor, ako trebate pomoć u molitvi, don Tomislav će moliti zajedno s vama.

Župa svetog Ante, na Smiljevcu, posjeduje relikviju svetog Križa. Ona je vjerojatno pristigla u župu, za vrijeme dugogodišnjeg mandata don Mladena Kačana. Pretpostavlja se da je došla sa jednog od hodočašća u Svetu Zemlju. Relikvija se nalazi unutar malene staklene ampulice koja se nalazi u križu. Na staklenoj ampulici stoji napisano da se radi o relikviji svetog Križa.

 

  Draga braćo i sestre u Kristu, potičemo vas da dođete ovaj četvrtak, 21. studenog na klanjanje pred Presvetim, odmah nakon svete mise, koja je u 18:00, u crkvi svetog Ante na Smiljevcu. „Kad ste se zadnji put ISPOVJEDILI?!“ Don Tomislav će vas rado ispovjediti prije svete mise, ili nakon klanjanja pred Presvetim.

Milosrdni Isuse, od srca Ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike i časne sestre. Hvala Ti što si nam poslao svetog Luku, svetog Ivana Pavla II., svetog Padre Pija, svetog Ivana XXIII., svetu Bernardicu, svetu Ritu, Gabriela Amortha, papu emeritusa Benedikta XVI., papu Pija XII. Draga braćo i sestre u Kristu, potičem vas na molitvu za svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i papu Franju! Dragi naši svećenici i časne sestre, hvala vam što ste se odazvali pozivu Isusa Krista, Sina Boga živoga!

 

 

 ISUSE, UZDAM SE U TEBE!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Luka, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Šimune, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ignacije Loyola, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Katarino Sijenska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Bernardice, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Rito, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane XXIII., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Bazilije Veliki, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Pio V., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blaženi Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blaženi Ivane Merz, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blažena Aleksandrino, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sl. Božji fra Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sl. Božji Pio XII., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 


Tekst pripremili: Uredništvo internetskog Radija Božje Milosrđe i Brat Ivan

 

4,113 total views, 6 views today

Komentar