Aktualno

EKSKLUZIVNO! Znate li gdje je izgrađena replika Noine arke? Znanstvenici pogriješili u procijeni…

„U očima Božjim zemlja se bila iskvarila; nepravdom se napunila. I kad je Bog vidio kako se zemlja iskvarila – tà svako se biće na zemlji izopačilo – reče Bog Noi: „Odlučio sam da bude kraj svim bićima jer se zemlja napunila opačinom; i, evo, uništit ću ih zajedno sa zemljom.“ (Post. 6, 11-13)


  Replika Noine arke izgrađena je u američkoj saveznoj državi Kentucky, prenosi Guest Sunday. Ogromna replika, u omjeru 1:1, koštala je 100 milijuna dolara. Izgrađena je po predaji iz svetog Pisma. Noa je dobio „instrukcije“ od samog Gospodina, te izgradio ogromnu arku, koja je dugačka 155.5 metara, 15.5 metara visoka i 25.9 metara široka.

Ken Ham, direktor zajednice kršćanski kreativci „Odgovori iz Knjige Postanka“, koji su izgradili arku, vjeruju da je izgradnja arke najveći pothvat ovog doba. Izgradnja arke je dokaz, da događaji iz Knjige Postanka, nisu samo puke priče, nego stvarne činjenice. Dokazi o velikoj poplavi, od koje su preživjeli samo Noa, njegova obitelj i životinje, dolaze iz cijelog svijeta. Legenda o toj velikoj pošasti, koja je pogodila cijeli svijet, prepričavaju se generacijama među svim narodima, rasama i religijama, te ih možete pročitati na službenim stranicama https://creationmuseum.org/ i https://arkencounter.com/. Navodi se, da čak plemena u srcu džungle, na Papua Novoj Gvineji, prepričavaju legendu o velikom potopu.

 

 

 

Kršćanska zajednica „Odgovori iz Knjige Postanka“ navode, da je izgradnja arke dokaz da su znanstvenici u krivu, kad govore o starosti naše planete Zemlje. Doslovnom interpretacijom svetog Pisma i proučavanjem biblijskih datuma, ova kršćanska zajednica navodi da je naša Zemlja stara oko 6000 godina.

Arka je izgrađena kao muzej, zajedno sa replikama Noe, njegove obitelji, životinja i dinosaura u prirodnoj veličini. Naime, kršćanski kreativci koji su izgradili arku, vjeruju, da su dinosauri živjeli zajedno sa ljudima, te da su znanstvenici u krivu, kad navode, da su izumrli 65 milijuna godina prije pojave čovjeka.

Na planini Ararat, u sjeveroistočnoj Turskoj, 1949. godine, avion američkih snaga je uočio i fotografirao veliki objekt. Nakon što su fotografije uvećane, uočen je oblik broda. Fotografije su objavljene tek 1995. godine i „zapalile“ interes brojnih istraživača diljem svijeta.

Međutim, nakon brojnih istraživanja na tom području, geolozi su ustvrdili da se na tom području, koje je vulkanskog sastava, ne može ustvrditi, da je u pitanju arka, izgrađena prije 6000 godina. Stručnjaci navode da je nemoguće uzevši u obzir, neodržavanje, vremenski period od izgradnje i surove vremenske uvjete, da drvo opstane toliko dugo. Ako vidimo brojne drvne konstrukcije, iz novijeg doba, ako se ne održavaju, nezaustavljivo propadaju.

 

ZA VEĆU SLIKU PRITISNI NA SLIČICU:

 

  Stručnjaci otklanjaju i vjerojatnost da je arka „zarobljena“ među glečerima i, na takav način „konzervirana“ kroz tisućljeća. Zbog pomicanja glečera treba odbaciti ovu pretpostavku, Dr. Andrew A. Snelling piše za Answers Magazine, da bi takvo pomicanje doslovce smrvilo arku u komadiće. Ovaj stručnjak koji je doktorirao geologiju na sveučilištu u Sydneyu, konzultant u Australiji i Americi za geološko istraživanje, te autor brojnih znanstvenih članaka, navodi da je pronalazak Noine arke vjerojatno nemoguć.

Milosrdni Isuse, od srca Ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike i časne sestre. Hvala Ti što si nam poslao svetog Luku, svetog Ivana Pavla II., svetog Padre Pija, svetog Ivana XXIII., svetu Bernardicu, svetu Ritu, Gabriela Amortha, papu emeritusa Benedikta XVI. Draga braćo i sestre u Kristu, potičem vas na molitvu za svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i papu Franju! Dragi naši svećenici i časne sestre, hvala vam što ste se odazvali pozivu Isusa Krista, Sina Boga živoga!

 

 

 ISUSE, UZDAM SE U TEBE!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Luka, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Šimune, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ignacije Loyola, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Katarino Sijenska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Bernardice, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Rito, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane XXIII., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Bazilije Veliki, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Pio V., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blaženi Alojzije Stepinac, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blaženi Ivane Merz, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blažena Aleksandrino, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sl. Božji fra Ante Antiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!


Tekst pripremio i preveo: Brat Ivan
Autor: Rastimo u vjeri

 

(Visited 52 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svjedočio je nadnaravnom događaju ‘Zahvaljujući Međugorju počeo sam vjerovati da…