Ekskluzivno: Ovo će biti teme razgovora premijera Plenkovića sa Svetim Ocem Franjom

Uoči drugog službenog posjeta predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića Svetoj Stolici i susreta s papom Franjom, u četvrtak 6. veljače, ovog puta i u svojstvu premijera zemlje koja predsjeda Vijećem Europske unije, u Vladi RH ekskluzivno su za Informativnu katoličku agenciju najavili teme razgovora premijera Plenkovića s poglavarom Katoličke Crkve.


Uz nastavak odličnih odnosa Hrvatske i Svete Stolice, kao i suradnje i kontinuiranog dijaloga hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, teme razgovora bit će i pitanja koja su od zajedničkog interesa hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a te globalne uloge Svetog Oca, posebice migracije, borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti, demografski izazovi u Europi te zajednički napori u borbi protiv klimatskih promjena.

Premijer Plenković će, poručuju iz Banskih dvora, s papom Franjom razgovarati i o ekumenskom i međureligijskom dijalogu, osobito nakon dva važna događaja održana u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a: Susret s predstavnicima Vijeća biskupskih konferencija Europske unije i Konferencije europskih crkava, kao i održavanje Međunarodne konferencije “Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu”, u organizaciji Lige muslimanskog svijeta, Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj te Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u četvrtak 6. veljače u službenom posjetu Svetoj Stolici i sastati se sa Svetim Ocem Franjom i državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom. Uz predsjednika Vlade bit će ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. prenosi portal : HKM

Susret Pape i premijera Plenkovića bit će u 10 sati. U 11.50 sati predsjednik Vlade Plenković dat će izjavu medijima, najavila je Vladina Služba za odnose s javnošću.


 1,050 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.