Vijesti

EKSKLUZIVNO! Habit svetog Padre Pija u Aushwitzu i svetištu Božjeg milosrđa!


 Koji je to susret bio! Susret velikih apostola Božjeg milosrđa! Kad su se sveta Faustina Kowalska, sveti Ivan Pavao II., sveti Maksimilijan Kolbe i sveti Padre Pio susreli. Zamislite ove Kristove ratnike, sjajne, blistave, zajedno, a u sredini On, milosrdni Isus! Koje radosti! Dok sad pišem, osjećam da su kraj mene i da govore: „Hrabri budite! Milosrdnog Gospodina gledajte! Mi ćemo moliti za vas, kod milosrdnog Isusa, i zagovarati za vas, zajedno sa Majkom Marijom!“

  Na dan kada Crkva slavi Gospu od Loreta, delegacija franjevaca kapucina, sa rektorom svetišta sveti Giovanni Rotondo, fra Francesco Dileo, te voditeljem poljskih molitvenih grupa, fra Romanom Rusekom, te u pratnji fra Piotr Cuber, gvardijanom samostana Male braće konventualaca u Harmenenzeu, posjetili su koncentracijski logor Aushwitz, s habitom koji je sveti Padre Pio nosio 20. rujna 1918, kada je dobio dar stigmi

  Sveti Padre Pio bio je veliki Kristov vojnik koji se snažno utjecao zagovoru Majke Marije, znao je moliti i 30-ak krunica dnevno. Franjevci su, habit svetog Padre Pija, stavili ispred ćelije u kojoj je, mučeničkom smrću preminuo, 14. kolovoza 1941. godine, sveti Maksimilijan Kolbe, veliki Kristovog ratnik i štovatelj Majke Marije. Fra Francesco Dileo predvodio je molitvu koja se razlila na ovom, tako strašnom, ali, isto tako milosnom mjestu.

Od srca vjerujem da su s njima molili veliki apostoli Božjeg milosrđa, sveti Padre Pio i sveti Maksimilijan Kolbe. Ovaj izuzetan svetac odbio je pogaziti svetu krunicu, uz strašne prijetnje nacističkih vojnika u Aushwitzu. Hrabro, snažno i u vjeri odabrao je otići u smrt umjesto oca jedne obitelji. „Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.“ Kaže milosrdni Isus Krist, Sin Boga živoga!

Habit svetog Padre Pija stavljen je u pleksiglas, koji ga štiti. U Poljsku je prevezen u kombiju. Habit je bio izložen  u još jednom značajnom poljskom gradu, Szczecinu, gdje se nalazi njihova najveća luka. Taj grad je bio izrazito značajan kroz povijest, jer se nalazio na sjecištu, između istoka i zapada. Zbog strateškog položaja nastojali su ga prisvojiti i kontrolirati, Rusi i Nijemci. Naime, da bi došli do ovog grada preko morske strane, potrebno je proći uskim rijekama i jezerom. Dok je s kopnene strane dobro „utvrđen“ u dolini među planinama.

 Hodočašće se nastavilo prema glavnom gradu Varšavi, gdje se nalazi svetište posvećeno svetom Padre Piju u Terliczkama. Te u, Harmenenzeu, u blizini Aushwitza, gdje su 1994. godine braća konventualci izgradili crkvu posvećenu Bezgrešnoj. Zanimljivo, da se hodočašće podudara s razdobljem u kojem slavimo svetkovinu Marijina Bezgrešnog začeća.

  Habit u kojem je sveti Padre Pio primio stigme, nastavio je hodočašće prema Krakovu. Veliki apostol Božjeg milosrđa došao se susresti sa tajnicom Božjeg milosrđa, svetom Faustinom Kowalskom. Susret relikvija, ovih velikih Kristovih ratnika, dogodio se u novo izgrađenom svetištu Božjeg milosrđa. Kraj svetišta nalazi se samostan u kojem je živjela sveta Faustina. Štovanje relikvija, ovih velikih apostola Božjeg milosrđa, „prekinule“ su dvije svete mise. Svetu misu predvodio je mons. Jan Zajac, pomoćni biskup u Krakovu. Fra Roman Rusek govorio je o ključnim elementima svećeničkog djelovanja i, kao primjer je uzeo velikog apostola Božjeg milosrđa, svetog Padre Pija, koji je svakodnevno satima boravio u ispovjedaonici.

 Habit je nastavio hodočasnički put prema svetištu Crne Gospe Czestochowa, na Jasnoj Gori, u Šleskoj, gdje je održano molitveno bdijenje, predvođeno nadbiskupom mons. Waclawom Depom, koje je trajalo cijelo noć između 11. i 12. prosinca. Danas, 12. prosinca, habit svetog Padre Pija započeo je svoj povratak, sa poljskog hodočašća, u sveti Giovanni Rotondo.

  Draga braćo i sestre, od srca vas potičem, molimo za naše drage časne sestre, svećenike, biskupe, kardinale i papu Franju. Milosrdni Isuse, od srca Ti zahvaljujemo što nam ih šalješ.


ISUSE, UZDAMO SE U TEBE!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Gospe Fatimska, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ljudevite Montfortski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Padre Pio, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Leopolde Mandiću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ignacije Loyolski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Blažena Aleksandrino, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

https://www.teleradiopadrepio.it

Tekst pripremio: Brat Ivan

(Visited 191 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Naviknuli smo se na brzinu. Sve mora biti odmah. Jedan…