Sve o 'Egzorcizam

Egzorcist upozorava na koji način može Sotona rastaviti muža i ženu

Couple holding hands in the sunset, Hawaii, USA.

Brak je sveta stvar i Bog je stvorio brak da dvoje budu sretni. Egzorcisti upozorava da čuvamo brak jel Sotona  ima tri načina kako da rastavi muža od žene.

Otac Ambrogio Villa, svećenik i egzorcist Milanske biskupije, upozorava da  sotona koristi pri napadu bračne parove.

“Glavni i najvažniji način na koji sotona uništava obitelj je grijeh”, poručio je o. Villa te otkrio koja su tri iskušenja najčešća: odvraćanje od molitve, sve veći individualizam, izokrenuta seksualnosti.

Prvo iskušenje je udaljavanje od molitve, osobito obiteljske. Velik broj obitelji više ne moli zajedno, kao što je bio običaj u prošlosti.

Drugi đavlov napad je stavljanje sve većeg naglaska na individualizam. Sotona može poticati svađe tijekom kojih supružnici jedan drugome izgovore teške i ružne riječi zbog čega se udaljuju.

Otac Villa također navodi primjer osobe koja u braku počne donositi odluke o zajedničkim financijama bez ikakvog udjela od strane supružnika. Ističe i kako đavao ponekad ohrabruje muža i ženu da žustro brane svoja osobna prava, bez razmišljanja o pravima i potrebama drugoga, javlja  Aleteia.

Individualizam “uništava obitelj, instituciju koja živi od razmjene ljubavi”, poručuje egzorcist.

Treći način je poticanje na seksualne krajnosti. Đavao s jedne strane potiče perverzije i seksualne ekscese, poput pornografije i prijevare, kao što se druge nagovaraju na potiskivanje seksualnog odnosa.

Kako tvrdi o. Villa, puno puta Zli uđe u obitelj tako što nagovori supružnika da drugome uskrati spoljne odnose.

“Seksualnost nije prvi uzrok raspada obitelji, jer seksualnost nije najvažnija. Međutim, nije niti posljednja po važnosti.”

“Sotona dijeli supružnike u svemu, ali osobito u krevetu. To je i biblijski potvrđeno. Ako uzmemo priču o Tobiji , demon Asmodej – zloduh nečistoće – zapriječio je Sari bračno zajedništvo s njenim muževima (…) Crkva smatra seksualne toliko važnim da su oni jedan od temelja sakramenta braka.”


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Božja pravednost sastoji se u tome da smo otkupljeni i…