Duhu Svetom trebamo dati više prostora u našim mislima jer jedino tako će započeti naša promjena!

Svi problemi u našem životu počinju od naših misli. U misli trpamo svakojaki otrov koji nas iznutra izjeda i čini našu nutrinu pomalo neurednom.

Čovjekova obeshrabrenost, strah, sumnja, besperspektivnost nije ništa drugo do pogled na svijet koji nastaje kao posljedica onih negativnih misli koje su nadjačale one pozitivne. S takvim mislima dolaze i brojni negativni osjećaji koji vode naš život prema negativnim obrascima ponašanja, a onda se ta spirala negativnosti ponavlja u nekom drugom obliku i intenzitetu i pitamo se zašto je naš život ovakav kakav jest.

Misao je onaj prvi prostor gdje trebamo Boga. To znači da je prije svega svoje misli potrebno ispuniti Bogom. Dopustiti njemu da oblikuje svaku našu misao.  A kakve su najčešće naše misli. Onakve kakvo je i naše srce. Potreban nam je prije svega proces pročišćenja misli, donijeti odluku i postaviti letvicu ispod koje nećemo ići. Reći sebi: Do ovdje da, ali dalje ne. Dalje neću razmišljati o tim stvarima već ću svoje misli usmjeriti u drugom pravcu.

Netko je jednom rekao da ne možemo birati koje će nam se misli motati po glavi, ali možemo zaustaviti one negativne da se ugnijezde. Zato postavimo dobre radare koji će na prvi mah zaustaviti lavinu negativnoga razmišljanja. Sve naše povrede, sve loše stvari koje su nam se dogodile, sva negativna iskustva ne moraju zauzeti toliko prostora u našoj glavi, mogu zauzeti tek onoliko koliko je potrebno da od njih dobijemo lekciju i krenemo naprijed. Bog nam je u tome pomoć, oslonac i suputnik.

Svakoga dana trebamo Duhu Svetomu davati sve više prostora u našim mislima jer jedino tako će započeti naša promjena. Što više vremena i misli zaokupi On, manje će biti prostora za sve ono negativno u našim životima što nas uništava i ubija. Zato razmislite kako razmišljate i što se sve mota po vašoj glavi jer u konačnici to određuje vaš život. Ako tu date Bogu prvo mjesto, obraćenje i preobrazba odredit će smjer vašeg budućeg života.


Autor: Mario Žuvela

 

 3,927 total views,  9 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.