Glazba

Duhovna glazba pod nazivom “Gore srca”

Predivan pjesma koja će vas dotaknuti vašu dušu. Nova pjesma koju pjevali katolička mladež također to bi se reklo daje i  himna.

Ovu pjesmu će imati čast uživati stanovnici  Bjelovara a poslije i drugi gradovi.  Radost nam je predstaviti vam himnu za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 17. rujna 2022. u Bjelovaru

Govoreći od Susretu Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru vlč. Zoran Grgić kazao je da biti mlad nije stanje godina, brojka koja stoji na torti, već je mladost prije svega stanje duha.

Posebno je istaknuo da su ovaj susret dugo iščekivali. “Susret Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru je dugoiščekivani susret. Pet godina smo propustili imati aktivnosti i same pripreme. Križ SHKM-a prolazi kroz župe i time želimo potaknuti mlade da se odazovu. Sam susret biti će vrlo dinamičan. Želimo da taj susret bude i zapamćen te da se održi i nastavi se održavati”, rekao je.

Susret je odgođen zbog pandemije koronavirusa. Iako se šuška sa bi od jeseni mogli zavladati neki novi i teži uvjeti vlč. Grgić je naglasio da se ovaj put susret neće odgađati. “Susret će se održati uz bilo koje uvijete. Predviđeno je da svi koji će dolaziti dođu u župu domaćina. Svi koji dođu idu u jednu do župa i imaju zajednički molitveni dio i pokorničko bogloslužje, a nakon toga će se uputiti prema Bjelovaru. Sam odlazak u Bjelovar predviđen je oko 13 sati i imat će prilike za svetu ispovijed. Potom će uslijediti procesija s križem i sveta misa, a nakon toga ide zahvalno-slavljenički susret koji će predvoditi Božja pobjeda. Sve ćemo završiti klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu”, pojasnio je.

Autorica teksta i glazbe himne SHKM u Bjelovaru je Tamara Perc. Govoreći o samoj pjesmi susreta kazala je kako je geslo ovogodišnjeg susreta bila je inspiracija i za samu pjesmu. Istaknula je da napisati himnu za susret nije bio lagan zadatak. “Stvaranje pjesme je dosta dugo trajalo, jedno dva-tri mjeseca. Dugo je nastajala i kroz molitvu. Melodija je nastala brzo. Ideja je bila da kontemplativno krene pjesma i da se prožme Presveto Trojstvo i Majka Marija kroz pjesmu”, rekla je.

“Josip Deglin i Edi Vugrinec zaslužni su aranžman. Ja sam napravila veći dio što se tiče zborskog aranžmana, a Edi Vugrinec je još malo to doradio i sve začinio orkestralnim dijelom. Sve to na kraju je još začinio i upakirao Saša Mijočić koji je i producent himne”, istaknula je. Dodala je da je ova pjesma dar biskupiji.

Vlč. Zoran Grgić istaknuo je da će uskoro biti dostupna i misa koja će se pjevati, a koju je napisao Matija Antolić. “Logo je napravljen sa stjenkama srca koje simboliziraju Mariju pod križem i ljubljenog učenika”, istaknuo je.

Vlč. Zoran Gregić pozvao je sve mlade i one koji se tako osjećaju da dođu na Susret Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru.

Cijelu pjesmu poslušajte ovdje:


Izvor: Hkm.hr

(Visited 78 times, 3 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ono što je Isus govorio u evanđeljima i danas vrijedi…