Izdvojeni članak

Drugi dan 2. Mladifesta Hrvatska: Kateheza p. Ike Mandurića, svjedočanstvo i ostalo drugo

Posljednji dan je 2. Mladifesta u Hrvatskoj koji je započeo 11. rujna u Petrinji, a održava se pod geslom „Tko je žedan, neka dođe!“. Donosimo fotografije i kratak izvještaj drugog dana 2. Mladifesta Hrvatska koji je zaključen koncertom Alana Hržice i Vanesse Mioč.


Program, koji se može pratiti putem Facebooka Mladifest Hrvatska i na YouTube kanalu Mladifest Hrvatska, započinje svaki dan u 16 sati. Na ovogodišnjem programu sudjeluju sisački biskup Vlado Košić, p. Ike Mandurić, fra Stjepan Brčina, Alan Hržica, mlada hrvatska intelektualka Ivana Foretić, majka petero djece i jedna od urednica portala Žena vrsna te ostali predavači i mladi koji će podijeliti svoja svjedočanstva.

U subotu je svjedočio predstavnik Katoličke malonogometne lige, suradnik Kursilja i Salezijanske mladeži iz Zagreba Hrvoje Brčić.

Katehezu, sv.misu i klanjanje vodio je p.Ike Mandurić.

„Prošle godine me se dojmio Mladifest u Viduševcu. Kad me je zvao velečasni Marijan nisam uopće dvojio bih li pristao ili ne bi. Bilo je samo pitanje hoće li biti moguće. Uistinu mi je drago. Kad sam prošli put bio ovdje bilo mi je ganutljivo i lijepo i tako mi je sada“, rekao je pater Ike.

U večernjim satima je u gradskom paviljonu održan koncert Alana Hržice i Vanesse Mioč kojim je i zaključen drugi dan 2. Mladifesta Hrvatska.

„Mislim da je u ovom izazovnom vremenu korone i svega jako bitno da se događaju koncerti koji uzdižu naš duh i gdje nam dolazi jedna snaga od Boga da ne zapadnemo u nekakvu tjeskobu i malodušje“, rekao je Hržica.

Danas se Mladifest nastavlja klanjanjem, piše Marijina legija iz Petrinje. Potom svjedoči Petrinjac Sanjin Jurić o tome kako je izabrao svećeništvo kao svoj životni poziv, a svjedočit će i jedan bračni par o radosti i ljepoti bračnog poziva. Katehezu i misno slavlje će održati biskup Vlado Košić.

Ovdje možete pogledati katehezu i svjedočanstva, odnosno program drugog dana 2. Mladifetsa Hrvatska:

 

Prenosi portal HKM,  također možete pogledati  i ostale slike na tom portalu


 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papin nagovor prije i nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju…