DRAŽEN BUŠIĆ: Vizija koju sam dobio na ‘KARIZMI 2018

Pedeseti dan po Isusovom uskrsnuću Duh Sveti se čudesno pokrenuo. Sv. Petar je u tome prepoznao proroštvo proroka Joela i citirao ga:a

„U posljednje dane, govori Bog: Izlit ću Duha svoga na svako tijelo i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će mladići gledati viđenja, a starci vaši sne sanjati“ (Dj 2,17).

Prema Božjoj riječi izlijevanje Duha Svetoga je povezano s nadnaravnim manifestacijama kao što su: proroštva, vizije i snovi. Bog je na taj način odlučio govoriti svome narodu. Razmišljajući o tome, prisjećam se duhovne konferencije ‘KARIZMA 2018’ održane prije gotovo pola godine u Zagrebu. Radi se o godišnjoj konferenciji Udruge ‘Snaga za život’ koju smo pokrenuli kako bi okupili narod Božji na cjelodnevni susret slavljenja, propovijedanja, molitve i prorokovanja.

Proteklih mjeseci susretao sam mnoge osobe koje su mi govorile o tome kako ih je Bog dotakao i što im je progovorio na tom susretu. Upravo neki dan me zaustavio jedan brat ispred crkve i oduševljeno mi pričao o ‘KARIZMI 2018’ pa sam se i sam ponovo prisjetio svega a naročito nekih detalja koji su mi bili najupečatljiviji. Osobno sam kao domaćin na red za pouku došao zadnji ali mi se dogodilo nešto neplanirano radi čega sam odustao od zamišljenog plana i prisutne poveo u molitvu. Naime Duh Sveti mi je dao jasnu viziju naših nadpastira kako sa podignutim rukama slave Boga u novim jezicima. Pretpostavljam da je upravo tako bilo u gornjoj sobi na Pedesetnicu u Jeruzalemu pa me ta slika nije nimalo iznenadila. Ali uz sliku sam dobio i riječ:

„Kad se ovo dogodi, biti će slomljena stara prokletstva nad vašom zemljom.“

Svjestan činjenice da smo se kao Crkva kroz stoljeća udaljili od toga iskustva, pomislio sam kako je moguće da se ta vizija možda neće ostvariti. No, to bi značilo da će stara prokletstva ostati nad nama. Nisam to glasno prokomentirao, samo sam zaplakao. Zaplakali su mnogi u dvorani. Spustili smo se na koljena i vapili za naše biskupe, svećenike, đakone, pastore (obzirom da je među prisutnima bio i jedan broj članova Pentekostne crkve). Molili smo za Božju zaštitu nad njima, vodstvo Duha Svetoga, molili smo da cijela Crkva postane karizmatska, da ponovo činimo ‘prva djela’. Bilo je silno. Osobno još uvijek molim za ispunjenje ove vizije i moliti ću koliko treba jer vjerujem da je to jedan od ključeva za duhovnu transformaciju naše zemlje.

Za vrijeme susreta fra Smiljan Kožul je imao još jedno proroštvo:

Osobno još uvijek molim za ispunjenje ove vizije i moliti ću koliko treba jer vjerujem da je to jedan
od ključeva za duhovnu transformaciju naše zemlje, napisao je Dražen Bušić.”

„Ovo je ekumenizam koji mi se sviđa i koji će dovesti do jedinstva svih mojih učenika!“

 

 

Autor: Snaga za Život

 4,630 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.