Dr. med. Antun Lisec: Protiv zloupotrebe mobitela, interneta i televizije

“Dok se netko bavi internetom, bilo preko mobitela, tableta ili računala, nešto prima ili nekome nešto daje.


Postavlja se dakle pitanje: da li je to što se daje ili prima čista voda ili mutež, prljavština otrov? A na internetu i televiziji je puno prljavštine otrova.

Ako čovjek to u sebe prima, onda to zadire u dušu, psihu i tijelo, pa se negativne posljedice uočava i na duhovnom, psihološkom, zdravstvenom, obiteljskom i širem društvenom planu.

Zla i zavođenja je bilo u svijetu i prije nego što su se pojavili film, televizija, internet ili radio.

Međutim, tolika količina zla nije imala tehničkih sredstava da u ljude ulazi u tako raznovrsnim oblicima i u tako velikoj količini.

Jako je važno pristupanje Svetim Sakramentima koji nas povezuju s dragim Bogom, svaki dan slušati Riječ Božju, moliti se, postiti, činiti dobra djela, kretati se po svježem zraku, uočavati i iskorištavati talente koje nam je dragi Bog dao, Njemu na slavu, za dobrobit drugih i sebe.

Napasti ima vrlo mnogo. Trebamo se kroz molitvu i cjelokupni život prepuštati dragome Bogu, a ne zlim sadržajima koji nam se s tolikih mjesta nude.

Trebamo se svaki dan moliti Bogu da nas očuva od svakoga zla. U tu svrhu, dragi Bog je svakome od nas dodijelio i posebnog anđela čuvara. Da li mu se redovito molimo?

Veliko značenje imaju držanje Križa i Biblije na počasnom mjestu u kući, svete slike, Sveta voda, predmeti koje je svećenik u Ime Kristovo blagoslovio, da nam pomažu hodati Božjim putem.”

 


Autor: Dr. med. Antun Lisec

35,517 total views, 253 views today

Komentar

Related posts

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: