Dr. med. Antun Lisec: Protiv zloupotrebe mobitela, interneta i televizije

“Dok se netko bavi internetom, bilo preko mobitela, tableta ili računala, nešto prima ili nekome nešto daje.


Postavlja se dakle pitanje: da li je to što se daje ili prima čista voda ili mutež, prljavština otrov? A na internetu i televiziji je puno prljavštine otrova.

Ako čovjek to u sebe prima, onda to zadire u dušu, psihu i tijelo, pa se negativne posljedice uočava i na duhovnom, psihološkom, zdravstvenom, obiteljskom i širem društvenom planu.

Zla i zavođenja je bilo u svijetu i prije nego što su se pojavili film, televizija, internet ili radio.

Međutim, tolika količina zla nije imala tehničkih sredstava da u ljude ulazi u tako raznovrsnim oblicima i u tako velikoj količini.

Jako je važno pristupanje Svetim Sakramentima koji nas povezuju s dragim Bogom, svaki dan slušati Riječ Božju, moliti se, postiti, činiti dobra djela, kretati se po svježem zraku, uočavati i iskorištavati talente koje nam je dragi Bog dao, Njemu na slavu, za dobrobit drugih i sebe.

Napasti ima vrlo mnogo. Trebamo se kroz molitvu i cjelokupni život prepuštati dragome Bogu, a ne zlim sadržajima koji nam se s tolikih mjesta nude.

Trebamo se svaki dan moliti Bogu da nas očuva od svakoga zla. U tu svrhu, dragi Bog je svakome od nas dodijelio i posebnog anđela čuvara. Da li mu se redovito molimo?

Veliko značenje imaju držanje Križa i Biblije na počasnom mjestu u kući, svete slike, Sveta voda, predmeti koje je svećenik u Ime Kristovo blagoslovio, da nam pomažu hodati Božjim putem.”

 


Autor: Dr. med. Antun Lisec

 64,084 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.