Donald Trump primio blagoslovljeni škapular preko kojeg je Gospa rekla spasiti svijet!

‘Jednoga dana putem krunice i škapulara spasiti ću svijet’, rekla je Gospa

Guverner Guama Eddie Calvo sastao se s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom unutar Air Force Onea, kada je Trump napravio stanku na otoku vraćajući se sa summita s Kim Jong Unom u Singapuru.

Calvo je Trumpu predstavio karmelski škapular blagoslovljen u guvernerovoj kući dok je tamo privremeno bio i hodočasnički kip Majke Božje Fatimske. Trump je primio blagoslovljeni škapular u svoj dom, a guverner ga je zamolio da ga da Prvoj dami Melaniji Trump, katolkinji.

Pobjeda preko škapulara

Škapular je dio gornje odjeće što ju nose redovnici: benediktinci, cisterciti, premonstrati i karmelićani. Simbolički škapular, načinjen od komadića platna, nosi i pobožni puk, kao znak sudjelovanja u povlasticama i zaslugama pojedinoga reda. Najpoznatiji od tih škapulara jest karmelski kojega nose kao zalog zaštite Majke Božje.

“Subotnju povlasticu” potvrdio je papa Ivan XXII. 1322. Gospa je obećala da će nositelje njezina škapulara, koji budu savjesno izvršavali obveze koje proistječu iz prihvaćanja škapulara, prve subote nakon smrti izbaviti iz čistilišta.

Fatimska Gospa želi da nosimo karmelski škapular:”Troje djece Lucija, Jacinta i Franjo su vidjeli Gospu Karmelsku. Ona im je pružila škapular.

Svetom Šimunu Stocku Gospa se ukazala 16 .srpnja 1251. i pružila mu škapular.

“Jednoga dana putem krunice i škapulara Gospa će spasiti svijet’, poručio nam je Sveti Dominik.

Gospa ne samo da je obećala vječno spasenje onome tko sa vjerom nosi škapular već je napravila i mnoga čuda u čast škapulara.

 

Autor: vjera

 5,546 total views,  6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.