Vijesti

DOLAZI U HRVATSKU: Duhovnik vidjelice kojoj je Gospa rekla kako se spasiti od propasti!

Dala je molitvu…


Pripremajući se za svetkovinu Velike Gospe, u pavlinski samostan Svetice kod Ozlja, dolazi dragi gost pater Paul Maria Sigl, duhovnik Ide Peerdeman, po kojoj je Bl. Dj. Marija progovorila svijetu kao „Majka Svih Naroda“ u Amsterdamu. Duhovna obnova trajat će od 9. do 11. kolovoza gdje će se moći doznati mnogo o ukazanjima Bl. Djevice Marije u Amsterdamu, svjetski poznatim i važnim, ali i općenito o neusporedivoj važnosti Njezina zagovora i prisutnosti danas, u ovim vremenima.

Ukazanje

Dana 3. kolovoza 1905. godine rođena je u Alkmaar -u, u Nizozemskoj Ida Peerdeman, kao najmlađe od petero djece. Na krštenju u župnoj crkvi Svetog Josipa dobila je ime Isje Johanna, ali su je uvijek zvali samo Ida. Prvo ukazanje Marije kao Majke Božje od svih naroda dogodilo se je u Amsterdamu 25. ožujka 1945. godine na blagdan Blagovijesti. Njezin dolazak bio je događaj koji se dogodio sasvim u tišini i jednostavnosti, skriveno od očiju svijeta. Te godine se je blagdan Navještenja podudarao s blagdanom Cvjetnice. Još uvijek traje Drugi svjetski rat u Nizozemskoj, a Amsterdam je proživljavao strašne razdoblje u svojoj povijesti. Ida i njezine sestre sjedili su oko keramičke peći za grijanje, nešto slično na trbušastoga oblika štednjak poput lonca, a razgovaralo se o ratu i najnovijim događanjima. Otac Frehe, Idin ispovjednik i prijatelj, bio je u gradu i došao ih je posjetiti. Sigurno nije slučajnost da je Naša Majka započela svoje ukazanje kao Gospa svih naroda (Majka svih naroda) na blagdan Blagovijesti. To je spomen na dan kada je Marija dala svoj pristanak Bogu i time je napravljen put za spas čovječanstva. U tom smislu tom smislu Marija je ponavila taj čin donoseći svojim ukazanjima i porukama svijetu ljubav i spasenje svoga Gospodina i Gospodara. Ida pripovijeda da je vidjela svjetlo u kutu susjedne sobe, koje ju je privuklo. Iz svjetla je došla Gospa. Gospa je rekla Idi da ponovi nakon Nje sve ono što će joj Ona reći. Ida je tako i učinila. Gospa je govorila polako. Otac Frehe je rekao Idinoj sestri da sve zapiše što Ida govori i ona je tako i učinila.

Spasiti svijet od propasti

Dana 11. veljače 1951. godine molitvaza obraćenje svijeta dana je Idi Peerdeman. Gospa joj je rekla: “Molite ovu molitvu pred pred križem”:

Gospodine Isuse Kriste, Sine Očev, pošalji sada Duha Svojega po svoj zemlji. Neka Duh Sveti prebiva u srcima sviju naroda kako bi oni mogli biti očuvani od moralne, propasti, nesreće i rata. Neka Gospa, Majka svih naroda, nekoć zvana kao Marija, bude našom Zagovornicom!

“Ta molitva je dana za obraćenje svijeta. Neka vas ova molitva prati u svim vašim djelima i postupcima u svakodnevnome životu. Ovu molitvu treba proširiti u sve crkve i putem svih suvremenih sredstava javnoga priopćavanja i komunikacije. Ja sam vas naučila tu jednostavnu molitvu Ocu i Sinu. Učinite da tu molitvu upozna cijeli svijet, svi narodi. Svi oni imaju pravo na to. Učinite sve i uvjerite se da je molitva, koja je kratka i jezgrovita, i za koju Pravi, Duh Sveti traži da se širi svijetom, proširi svijetom što je brže moguće. Neka svatko svaki dan izmoli ovu kratku i jednostavnu molitvu! Ova molitva je namjerno kratka i jednostavno složena kako bi ju svaka osoba mogla izmoliti, i u ovome modernome ludo brzome svijetu. Ova molitva je dana da bi se izmolio dolazak Duha Istine, Duha Svetoga nad ovaj svijet. Vi ne znate koliko veliku vrijednost i snagu ima ova molitva pred Bogom. Gospa je obećala „pomoću ove molitve i zaziva Gospi, Majci svih naroda može se spasiti svijet od sveopće propasti.”

Sažetak ukazanja u Amsterdamu

Gospa je u ukazanjima amesterdamskoj vidjelici vrlo često spominjala opasnost krivovjerja u crkvi te se zalagala za širenje gore navedene molitve po svijelom svijetu, kako bi se spasilo od propasti što više naroda.

U svojoj je poruci od 13. svibnja 1955., Gospa upozorila svećenstvo da se “čuva lažnih doktrina, napose što se tiče Euharistije.” Također je upozorila i na veliko otpadništvo koje će doći iz redova unutar same Crkve. Gospa je Idi najavila približavanje Drugoga vatikanskoga sabora što ga je 11. listopada 1962. otvorio Papa Ivan XXIII.

U Amsterdamu 2. travnja 1951. godine je Gospa, Majka svih naroda, rekla: “Svijet ne spašava sila, svijet će se spasiti po Duhu Svetome … Pogledajte je li Moja molitva poznata diljem svijeta, među svim narodima. Oni svi imaju pravo na to. Uvjeravam vas da će se svijet promijeniti. Izmolite narodi Moju molitvu, i tada će Duh Sveti stvarno i uistinu doći. Pobrinite se da se svake godine narodi okupe oko ovog prijestolja, pred ovom slikom. Ovo je veliki naklonost koju je Marija, Miriam ili Gospa, Majka svih naroda iskazala svijetu.” Kasnije u samoj poruci Marija će reći: “U Moje ime molite Oca i Sina i Duha Svetoga, koji će doći sada u mnogo jačoj sili nego ikada prije”

Dana 15. studenog 1951. godine – Gospa je rekla:’Gospa, Majka svih naroda je ovdje, stoji pred križem svoga Sina, noge joj se nalaze u samoj magli svijeta, a stado Isusa Krista je oko Nje. Ona je poput Suotkupiteljice i Posrednice, kako sam ovaj puta došla. Ja sam bila Suotkupiteljica od trenutka Navještenja. To znači:… Majka je postala Suotkupiteljica po volji Boga Oca. Recite ovo svojim teolozima. Kažite im da je ova vjerska istina (dogma) zadnja u marijanskoj povijesti. “

Dana 17. veljače 1952. vidjelica piše: Gospa je opet tu. Došla je vrlo blizu mene i kaže mi: “Slušaj pažljivo i reci teolozima i narodima ovoga svijeta da interpretiraju Moju poruku dobro i da tražim da je razumiju. Gospodin Isus Krist je došao i donio Crkvu i križ kao dar od Gospodina i Stvoritelja. Crkva je tu i ostat će za svagda. Gospodin i Stvoritelj želi zahvalnost od svojih stvorenja. Crkva je zajednica naroda koji će častiti i pokloniti se Gospodinu i Stvoritelju, Ocu, Sinu i Duhu Svetome. Svi oni koji se postavljaju iznad zajednice vidjet će to da Crkva ostaje i da se širi.”

Odobrenje biskupa

Tijekom 1970-ih, Zaklada Gospe, Majke svih naroda došlo je u posjed zemljišta u ulici Diepenbrockstraat po cijeni koja je tada bila više nego simbolična. Tajništvo je osnovano, a kapelica, jedva vidljiva, sagrađena je tu. U kapelici na lijevoj strani oltara, je slika Gospe, Majke svih naroda. To je mjesto gdje je Ida Peerdeman provela posljednje godine svoga života.Njezin je život bio ispunjen moralnim patnjama. Njoj je bilo vrlo teško da podijeli svoja iskustva, dijelom i zbog protivnika i općega odbijanja, a također i djelom i zbog svoje koncentracije na to da sve prenese što je moguće više pravovjerno. Godinama je željela samo da ostane nepoznata, apsolutno ne želeći imati glavnu ulogu i biti u prvome planu. Koliko je često ponavljala: “To nisam ja, ja sam samo instrument, to su jednostavno Naše Gospe poruke.” Konačno, 31. svibnja 1996. godine Ida je doživjela ispunjenje svoje najdraže želje: Njegova ekselencija prečasni Bomers, biskup Haarlema u suradnji sa svojim pomoćnim biskupom Punt, dopušta i autorizira javnu pobožnost Gospi, Majci svih naroda, ostavljajući svima potpuno slobodno vjerovati u poruke za koje se on sam nije ustručavao svjedočiti. “Sada mogu umrijeti”, rekla je Ida kada su je o tome izvjestili i umrla je 17. lipnja iste godine u devedesetoj godini života. Na posljednjem ukazanju, Gospa je rekla: “Zbogom, vidimo se u Raju.” Njegova ekselencija biskup Bomers je predvodio njezin sprovod i Svetu Misu zadušnicu u kapeli Gospe, Majke svih naroda.

Kao rezultat tih ukazanja i viđenje, Ida vrlo teško radila na proširenju molitve, slike i pobožnosti prema Gospi, Majci svih naroda. Umrla je 17. lipnja 1996. godine (gotovo s 91. godinom starosti), manje od dva mjeseca nakon što su biskupi biskupije Haarlem-Amsterdam službeno odobrili javno štovanje Majke Božje pod naslovom “Gospa, Majka svih naroda“ i dali “nihil obstat ” (dopušta se – op. prev.) na Gospine poruke koje je primila Ida.

31. svibnja 2002. godine je biskup Jozef Marianus Punt, biskup Haarlem je zaključio istraživanja, proglasio kao nadnaravnoga podrijetla ukazanja Idi Peerdeman, u kojima je Blažena Djevica Marija zatražila da svijetu bude poznata kao Gospa, Majka svih naroda.

Autor:Vjera

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Časoslov naroda Božjega na obvezni spomendan sv. Marije Magdalene kaže…