Propovijedi

Dolaze velike nevolje na svijet -Isus uskoro dolazi!

Nalazimo se u teškim vremenima sa kojima se svije suočava a to su: poskupljenja hrane, ratovi u svijetu, potresi i požari, velika nezaposlenost i još mnogo toga što se događa u svijetu.

Sve što je Isus i mnogi proroci govorili i upozoravali da dolaze teška vremena, ne samo u nekim zemljama neko u cijelom svijetu da će nastati gladi. Doče vrijeme da ćete imati novaca a nećete moči  kupiti hranu jel je neće biti u trgovinama.

O tome je sve govorio Isus da se pripremio za njegov drugi  dolazak ali prije toga nasta će razna događanja koje navedeno u svetom pismu, ispuniti će se.

Od svega toga bitno je dok još ima malo vremena da se vratiti napravi put koji Gospodin zove i pokaješ za svoje grijehe, počneš čitati Bibliju i biti ćeš blagoslovljen, zaštićen od zla i sve onoga što dolazi uskoro u svijet. On dolazi po svoje dali si među njima ?

Kako će smak svijeta? Holivudski filmovi daju nam mnogo mogućnosti za odabir. Vanzemaljski osvajači. Divovski roboti. Ekološka katastrofa. Nuklearni rat. I mnoge druge distopijske fantazije. Ali kako će svijet ZAISTA završiti?

Isus će se vratiti i suditi svima

Ono što sigurno znamo je da će se Isus vratiti i suditi svima, dajući vječni život onima koji mu vjeruju i osuđujući one koji mu ne vjeruju ( Matej 25:31-46 ). Ali prije nego što se to dogodi, svijet će ući u vrlo teško razdoblje. Biblija ovo vrijeme opisuje kao “veliku nevolju” ( Matej 24:21 ). Kakva je to “velika nevolja?” Kako će to biti? Kad će doći?

Razdoblje patnje

Isus je rekao da će velika nevolja biti razdoblje patnje veće od bilo kojeg vremena u prošloj svjetskoj povijesti ( Matej 24:21 ). Doći će do intenzivnog progona kršćana ( Matej 24:21 ) i neki ljudi će lažno tvrditi da su Isus Krist ili prorok.

Ali Isus je rekao da se treba čuvati ovih lažnih Spasitelja i čudotvoraca ( Matej 7:22-23 ; 24:23-24 ). Isus je rekao: “ Dakle, ako vam kažu: ‘Gle, on je u pustinji’, ne izlazite. Ako kažu: ‘Gle, on je u unutrašnjim sobama’, ne vjerujte. Jer kao što munja dolazi od istoka i sja do zapada, tako će biti i dolazak Sina Čovječjega ” ( Matej 24,26-28 )). Drugim riječima, kada Isus ponovno dođe, neće to činiti tajno. Na isti način na koji je svima očito kad munja bljesne na nebu, Isusov povratak bit će posve očit cijelom svijetu i nitko se neće morati pitati je li to stvarno On.

Jesmo li sada u vremenu velike nevolje?

Ali prije nego što Isus dođe, bit će “velika nevolja”. Jesmo li sada u vremenu velike nevolje? Kroz povijest su kršćani u mnogim naraštajima bili sigurni da je svijet toliko užasan da će se Isus sigurno vratiti za života. Ali samo zato što postoje ratovi, pošasti i patnje, to ne znači nužno da je kraj blizu. Isusovi učenici su ga pitali kada će doći kraj, a On im je rekao: „ Čut ćete za ratove i glasine o ratovima. Pazite da se ne uznemirite, jer to se mora dogoditi, ali još nije kraj. Jer će narod ustati na narod, i kraljevstvo na kraljevstvo, i bit će gladi i potresa na raznim mjestima. Sve su to samo početak porođajnih bolova ” ( Matej 24,6-8 ).

Nema točnih datuma

S obzirom na patnje u današnjem svijetu, je li moguće da je velika nevolja počela? Može biti. Ali možda i nije. Isus je rekao da će prije velike nevolje biti “ gnusoba pustoši ” koja će oskvrniti Božje sveto mjesto ( Matej 24:15-16 ). Čini se da ovo predviđanje, zajedno s njegovim drugim upozorenjima o ovom događaju opisanom u Mateju 24 , opisuje uništenje Jeruzalema i židovskog hramagodine 70. godine naše ere. Imajući to na umu, može biti da je razdoblje velike nevolje započelo uništenjem hrama 70. godine naše ere i nastavlja se sve dok se Isus ne vrati, s pojačanim razdobljem patnje i progona neposredno prije njegovog povratka. Biblija ne daje točan vremenski okvir za veliku nevolju i čini se da Bog nije želio dati točne datume ( Matej 24:36 ).

No, bez obzira nalazimo li se službeno u razdoblju “ velike nevolje ” ili ne, to ne mijenja ono što kršćani trebaju činiti. Isus želi da naviještamo evanđelje kraljevstva “ po cijelom svijetu kao svjedočanstvo svim narodima ” ( Matej 24,14 ) i da živimo vjerni kršćanski život, spremni da se Krist vrati u bilo koje vrijeme ( Matej 24,44 ).

Nitko ne zna dan ni sat, ali Izraelci  da vjeruje da Mesija dolazi uskoro.

Ali Blitz je upozorio kršćane da zapamte da Bog ima plan o tome kako će se stvari odigrati, uključujući i da će Židovi upoznati Mesiju. od tamo je Isus i rodom, doče kako je i otišao u svojoj slavi i moć.

“Kršćanski stav u ovom trenutku prema dolasku Mesije treba biti trezven i s jakim fokusom na spremnost i pripremanje puta”, savjetovao je.

“Kršćanski stav prema Izraelu je vrlo važan u ovo vrijeme. Mnogi Židovi misle da je kršćanska služba u Izraelu zasnovana na ispunjavanje proročanstva u kojem će kršćani biti uzneseni, a Židovi će ostati i proći kroz užasno uništenje. Kršćani trebaju pokazati ljubav prema Izraelu i židovskom narodu bez ikakvog očekivanja, i nepoštenih namjera kao što je nada da će se neki od Židova obratiti na kršćanstvo. U međuvremenu, uloga koju će Izrael odigrati u ovo vrijeme je ispunjenje onoga što je Bog od njih očekivao otpočetka.”


Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Zakon je Izraelce učio da ljube svoje bližnje (Lev 19,…