Dobrodošlica mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije sudionicima SHKM-a

Što očekuju od Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se uskoro održati i kako se pripremaju mladi iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije?

Što poručuju mladima iz Hrvatske i inozemstva koji će doći u njihovu nadbiskupiju i grad Vukovar?
 
U Župi Kraljice sv. Krunice u Vođincima ima stotinjak aktivnih mladih vjernika. Sabina Kuterovac, volonterka u župi, istaknula je kako se svakoga tjedna održavaju kateheze, a za volontere posebni susreti i duhovne obnove jer ‘sve što činimo podebljavamo molitvom, bez toga nema ništa’.
 
Objasnila i zašto se prijavila za volontiranje.
 
– Shvatila koliko se čovjek dobro osjeća kada nešto za nekoga učini, a ništa ne očekuje za uzvrat. To je bio moj motiv da se trudim i dajem od sebe najbolje što mogu – rekla je Sabina.
 
Govoreći o svojim očekivanjima za SHKM Sabina istaknula je ”ozbiljnost”.
 
– Da dođemo zaista moleći, znajući gdje smo došli, zbog Koga smo došli. A onda očekujem i jednu mladenačku vjeru, veselje, slavljenje i molitvu, radost zbog toga što smo se svi okupili oko Isusa – istaknula je.
 
Mladima koje će ugostiti vođinačka župa poručila je da su sretni i blagoslovljeni njihova župa raste i cvjeta.
 
– Kod nas su mladi jako aktivni i pripremamo jako bogat duhovni program, stoga naši gosti neće ostati ni žedni, ni gladni jer dolaze na ´izvor´ – zaključila je.
 
Josip Matezović dekanatski je koordinator volontera, aktivan u vinkovačkoj Župi Presvetog Srca Isusova.
 
– Nadam se da će ovaj Susret dati jedan novi polet hrvatskoj mladosti, ali i novi pogled – da nije sve u životu sivo, crno, da ima nade, da se može živjeti i da se treba živjeti za Isusa, za sebe, svoju obitelj i buduće obitelji, te da svi zajedno uz Isusa možemo sve – rekao je.
 
Svima koji dolaze poručio je:
 
– Donesite svoj osmijeh, svoje brige, svoju radost i veselje, svoju nadu… Donesite i svoje križeve, padove, neuspjehe – prepustite ih Isusu jer s Njim se sve može – rekao je Josip.
 
Ivana Vlahović iz Župe sv. Antuna Padovanskog, Otok volontirat će u župi, a odlučila se iz ljubavi prema Bogu i bližnjima te kako bi mladi koji dolaze osjetili gostoljubivost i dobrodošlicu. Tijekom pripravnog razdoblja u ovoj su se župi redovito susretali volonteri i koordinatori, bilo je puno obveza da bi na dan dolaska mladih bilo sve spremno.
 
– Od SHKM-a očekujem nova poznanstva, da svi budemo jedno u Kristu i da nakon susreta moja ljubav prema Isusu bude veća i jača. Kada dođete u našu župu osjećajte se kao kod kuće i uvijek ljubite Boga – to je razlog zašto se susrećemo – poručila je sudionicima SHKM-a.
 
Ivana Džinić iz Župe sv. Nikole Tavelića u Županji župna je koordinatorica volontera i članica  Nadbiskupijskog zbora mladih koji će animirati središnje misno slavlje SHKM-a.
 
– Od SHKM-a očekujem duhovni rast. Kada vidim toliko mladih – to će stvarno unijeti neku novu nadu i svima nama mladima biti poticaj da ostanemo u našoj državi i molimo za njezin napredak – rekla je Ivana.
 
Mladima koji dolaze u Županju poručila je:
 
– Jako se trudimo oko ovoga susreta, pa nam nemojte zamjeriti ako nešto ne bude dobro. Ne bojte se družiti s nama mladima i upoznavati nove ljude jer zato je ovaj susret – da se ujedinimo i budemo zajedno – pozvala je.
 
Dekanatski koordinator volontera je i Zlatko Nikolić iz Župe sv. Jakov u Gunji. Uz redovitu pripravu po katehezama, mladi u Gunji za svoje goste izrađivali su i prikladne poklone. Posebno se vesele zajedničkom subotnjem programu u marijanskom svetištu Šumanovci gdje će se okupiti mladi cijeloga Drenovačkog dekanata i njihovi gosti. Mladima koji dolaze u Vukovar Zlatko je poručio:
 
Krist, nada naša! Taj logo sam govori i to su jako snažne riječi koje se mogu gledati i kroz prošlost, i kroz sadašnjost u ovom dijelu Hrvatske. Cijela Slavonija treba svojevrsnu nadu, pa neka se ona rodi u Vukovaru koji će na jedan dan biti centar hrvatske mladeži – rekla je.
 
A da je Krist, naša nada mladi su poručili i video uratkom:

 

Autor: Martina Kuveždanin/Laudato/Rastimo u vjeri

1,163 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: