Duhovnost

DJEVOJČICA S 4 GODINE VIDJELA ISUSA I NASLIKALA GA! Slici se dive milijuni: ‘On ovako izgleda’

Godine 1994. njezina je obitelj živjela u skromnoj kolibi u osamljenom kraju na sjeveru Illinoisa. Jednog je jutra svojoj majci – Litvanki koja je emigrirala u SAD zbog sovjetskog režima – izjavila kako je susrela Boga. Neobično je, međutim, to što u Akianinoj obitelji nije bilo razgovora o vjeri.


Živjeli su u skromnim uvjetima; majka ju je porodila sama u svom domu, kao i dvojicu starije braće, puzali su po pljesnivu podu, u kući bez kuhinje, tek s nešto malo namještaja. Kao djeca, sami su izrađivali igračke, izmišljali vlastite igre, gradili vlastitu školu od kartona… Često su s majkom šetali okolnim krajem u nadi da će pronaći neke prijatelje, ali sva su im vrata bila zatvorena. Kako izvan doma nisu osjećali sigurnost morali su odseliti. Mnoge kušnje napale su obitelj u daljnjim godinama nakon kojih su uslijedile i godine blagostanja.

No, još s 4 godine Akiane je počela proživljavati intenzivne snove i vizije neba. Iako ateistkinja, baš je majka bila ta koja ju je satima slušala u opisima njezinih živih iskustava. Djevojčica je skicirala sve čega se sjećala iz svojih vizija i snova, uključujući i dva nebeska bića koja su joj bila osobito bliska. Jedan je bio njezin anđeo kojeg je naslikala, ali svaki put kad je pokušala naslikati to drugo lice, ono bi iščeznulo.

Danas ova djevojčica izgleda ovako

Jednog proljetnog dana u dobi od 5 godina Akiane je misteriozno nestala. Stotine vozila u njezinom malom gradu bilo je na terenu, ali nitko je nije mogao pronaći, kao da je nestala s radara. Nakon mnogih sati potrage djevojčica se vratila kući tvrdeći da je bila na mjestu koje nije na zemlji, a taj ju je događaj potaknuo na još intenzivnije slikanje da bi potom vizije počele iščezavati.

S osam godina glavna vizija počela joj se vraćati u misli, no znala je da je nemoguće da ju naslika. Ipak, htjela je pokušati te je mjesecima posvuda tražila pravo lice koje bi poslužilo kao model za Isusov portret te je jedno jutro odlučila moliti cijeli dan na tu nakanu. Sljedećeg dana u podne zazvonilo je zvonce na ulaznim vratima. Jedna sumještanka je svratila predstaviti im svog prijatelja, u nadi da će njegove crte lica odgovarati kao model. Na Akianino iznenađenje, čovjek ne samo da je nevjerojatno sličio njezinoj viziji Isusa, već je bio pravi stolar. Ostala je bez riječi i ganuta krenula na posao. Nakon 40 sati slikanja nije više mogla pomaknuti prst: „40 sati činilo se kao 40 godina, a još je toliko toga bilo za naslikati“, svjedoči danas Akiane koja je ubrzo nakon završetka slikanja ostala bez svog remek-djela. Sliku su, naime, poslali agentu za umjetnine koji ju je trebao poslati na sljedeću izložbu, no on je odlučio ukrasti portret te je za nju tražio otkupninu. Nakon niza čudesnih događaja i teških pregovaranja slika je vraćena, ali u međuvremenu je bila vrlo loše tretirana. Kada je oštećeni sanduk otvoren, original je bio sav prekriven piljevinom te je Akiane danima uklanjala komadiće piljevine različitim alatima, no mnogi su komadići ostali trajno utisnuti u sliku, kao simboličan podsjetnik na Isusove rane od raspeća na križu.

Priča, međutim, ni ovdje nije stala. Nakon što je ugovor s agentom razvrgnut na sudu, ‘Princ mira’ je nehotice pao u ruke drugom agentu te je greškom prodan. Uslijedila je još jedna pravna borba, a slika je u međuvremenu godinama držana u tamnom spremištu novog vlasnika, skrivena od pogleda javnosti. Kada je vlasnik iznenada preminuo, ‘Princ mira’ postao je neželjen teret za obitelj te je ponovno zaključan u mračnom skladištu daleko od očiju javnosti. S godinama, Akiane je slikala Isusa različitih životnih dobi, ali tuga za voljenim portretom nije jenjala. Srećom, jedna je reprodukcija sačuvana te su se mogle raditi kopije, pa je Akianina slika postala jedno od najprepoznatljivijih Isusovih lica na svijetu.

U Akianinu životu mnogo se toga u sljedećim godinama promijenilo, proputovala je i radila u 30-ak zemalja, gostovala u brojnim televizijskim i radijskim emisijama… da bi 2019. godine, prvi put u 16 godina slika bila stavljena na prodaju. Vrlo brzo kupila ju je jedna od najistaknutijih i najcjenjenijih obitelji na svijetu za 850.000 američkih dolara, kolekcionari su tada prvi put mogli vidjeti original Isusova portreta, no bila je to i jedinstvena prilika da Akiane ponovno susretne svog ‘Princa mira’.

Zanimljivo je da mnogi ljudi koji su vidjeli Isusa u snovima, vizijama, ili iskustvima nakon kliničke smrti kažu da On izgleda upravo ovako kao na ovoj slici.


Izvor

(Visited 599 times, 6 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nije cilj da dijete otkrije Bibliju, već da dijete otkrije…