‘Dječja krunica’ – pokret najmlađih molitelja koji je osvojio svijet

NISU PREMALI ZA MOLITVU

Pokret djeluje na svih šest kontinenata i u dvadeset sedam zemalja.

Kristove riječi: „Pustite malene k meni“ doslovno su primijenili u pokretu ‘Dječja krunica’. Riječ je o laičkom pokretu čiji je cilj stvaranje molitvenih grupa koje sačinjavaju djeca i koje vode djeca, a odrasli su dobrodošli samo u funkciji „anđela čuvara“.

Ciljana skupina molitelja je od 4 do 14 godina, iako se ne odbijaju niti oni koji izlaze izvan tog okvira. Iz pokreta naglašavaju kako su vidjelica Bernardica iz Lourdesa i troje vidjelaca iz Fatime bili unutar tog dobnog raspona.

Sve je započelo kada je prije sedam godina župnik iz američke savezne države Connecticut zbog teške financijske situacije u kojoj se našla njegova župa dobio nadahnuće da potakne djecu na molitvu pred Djevicom Marijom, uvjeren da će njihova molitva najbrže biti uslišana.

Tako je u travnju 2011. održan prvi dječji molitveni susret, a plodovi su došli već iduće nedjelje kada su misni prinosi župljana bili rekordno veliki, iako nije bila riječ o posebnom blagdanu.

S vremenom se pokret počeo razvijati po cijeloj Americi, nakon čega je prešao na svih šest kontinenata i dvadeset sedam zemalja, uključujući Keniju, Argentinu, Englesku, Australiju, Indiju, Meksiko i brojne druge.

Sudionici iz Kenije svjedoče o tome kako su u područjima župa u kojima pokret postoji ugašeni sukobi, dok iz brojnih drugih zemalja dolaze vijesti o većoj uključenosti cijelih obitelji u zajedničke molitve.

Na službenim stranicama pokreta nalazi se interaktivna karta koja prikazuje u kojim se sve mjestima na svijetu u ovome trenutku održavaju molitve, a mogu se pronaći i jednostavne upute kako započeti molitvenu grupu u bilo kojoj župi, te kako susreti trebaju izgledati.

Prvo okupljanje započinje posvetom Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrešnom Srcu Marijinom, a nakon krunice koja se moli na koljenima svi susreti se završavaju molitvama Oče naša, Zdravo Marije i Slava Ocu za Papu.

2,099 total views, 4 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Fra. Ivo Pavićfra.Zvjezdan Linić

  Preporuka za pročitati