Vijesti iz Vatikana

Dar pape Franje – tisuće križeva koje su vjernicima na Trgu sv. Petra dijelili siromasi i izbjeglice

Papa se tijekom današnjega Angelusa osvrnuo na svoj jučerašnji apostolski pohod Siciliji,
te vjernicima na Trgu svetoga Petra darovao križ koji su dijelili redovnici,
siromasi i izbjeglice

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja Sveti se Otac spomenuo jučerašnjega dana provedenog na Siciliji, te zahvalio svima koji su sudjelovali u tom njegovom pohodu, kao i čitavom – kako je rekao – divnom narodu prekrasne Sicilije, za njegov srdačan doček. Primjer i svjedočanstvo don Puglisija i dalje osvjetljavaju sve nas i potvrđuju nam da je dobro jače od zla, i da je ljubav jača od mržnje – rekao je papa te zazvao Božji blagoslov na sve Sicilijance i na njihov otok.

Pozdravivši hodočasničke skupine, Papa je najavio iznenađenje za sve nazočne na Trgu svetoga Petra. Danas, dva dana nakon blagdana Uzvišenja svetoga Križa, želio bih vama, koji ste ovdje na trgu, darovati križ. Križ je znak ljubavi Boga koji je u Isusu dao život za nas – rekao je Papa te pozvao nazočne da prihvate taj dar i ponesu ga u svoj dom, u dječju sobu, kod baka i djedova… bilo gdje – kako je rekao – ali da se vidi u kući. To nije neki ukrasni predmet, nego vjerski znak pred kojim treba moliti i razmišljati. Gledajući raspetoga Isusa gledamo svoje spasenje – istaknuo je papa Franjo te zahvalio redovnicama, siromasima i izbjeglicama koji su nazočnima podijelili taj – kako je rekao – mali, ali dragocjeni dar.

 

Autor:  (Vatican News – aa)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
„Kad bi kršćani poznavali moć Krunice, došao bi mi kraj“…