Izdvojeni članak

Danas slavimo blagdan BL. Ivan Merz


Danas je blagdan BL. Ivana Merz koje će se slaviti u svim većim mjestima pa čak i izvan hrvatske. Mladi Ivan je služio Bogu u svoju mladosti i poticao mlade na obraćenje vjere prema Bogu.

Nalazimo se pred blagdanom bl. Ivana koji slavimo 10. svibnja. S tim u vezi Postulatura za njegovu kanonizaciju obavještava vas o najnovijim zbivanjima vezanim za njega, njegovu kanonizaciju i proslavu njegova blagdana.

1.PRIJENOS TIJELA BL. I. MERZA. Zbog radova na obnovi Bazilike Srca Isusova u Zagrebu, koja je također stradala u potresu, grob s tijelom bl. Ivana premješten je u dvorišnu dvoranu-crkvu gdje se još od početka potresa slave sv. mise. Blaženikovo tijelo stavljeno je ispod oltara kao što se vidi na slikama. Sada je njegov grob opet dostupan za sve koji ga žele pohoditi i pred njim se moliti. Opširnije vidi ovdje.

2. BLAGDAN BL. IVANA MERZA 10. svibnja, utorak. Svečanu sv. misu u 18,30 S. predslavit će u Bazilici Srca Isusova (dvorana-crkva)  u Zagrebu banjalučki biskup Franjo Komarica s početkom u 18,30 sati. 

 

3. FILIPINI SLAVE HRVATSKOG BLAŽENIKA. Već više od deset godina štovanje bl. Ivana Merza širi se po Filipinima, a posebno se slavi njegov blagdan 10. svibnja za koji su se pripremali bogatom devetnicom. Poseban prilog ovogodišnjoj proslavi jest izrada kipova bl. Merza koji će biti ponuđeni njegovim filipinskim štovateljima za njegov blagdan.  Opširnije vidi ovdje.

4. SEDMI SVEZAK SABRANIH DJELA BL. I. MERZA jest u tisku i bit će objavljen koncem mjeseca svibnja. Ovaj posljednji svezak sadržava njegovu korespondenciju. Time će biti dovršeno objavljivanje njegove pisane ostavštine. Tek uvidom u to bogatstvo misli i tekstova dobiva se prava slika o duhovnoj i intelektualnoj veličini našega Blaženika.  

 

5. ZAHVALNICE bl. IVANU ZA USLIŠANJA. Postulatura dobiva često zahvalnice za primljene milosti po zagovoru bl. Ivana Merza koje se onda objavljuju na njegovoj web stranici. Ovih dana primili smo zahvalnicu ovoga sadržaja: „Kolegica je dugo hodala sa dečkom i već je bila nesretna jer je nije zaprosio. Predložila sam joj da moli devetnicu bl. Ivanu Merzu. Ona je prihvatila moju sugestiju i izmolila devetnicu našem Blaženiku. Nakon 14 dana pošto je izmolila devetnicu on ju je zaprosio. Vjenčanje je u 9. mjesecu ove godine. Hvala ti, moj ljubljeni Merče ! – Tanja.”

Svima vama želimo sretan, radostan i blagoslovljen blagdan bl. Ivana Merza, koji je bio prvi hrvatski vjernik laik koji je uzdignut na oltar kao blaženik Katoličke Crkve.

Srdačan pozdrav i Božji blagoslov


Izvor: Postulatura Bl. Ivana Merza

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Naš Bog je uvijek s nama i brine za nas…