Međugorje

(Čudo)Što se događa, Međugorje potreslo Italiju; slučajno došao do Rima! Ustao iz kolica na brdu ukazanja i hoda ne vraća se više u njih

Bogu hvala koji  i danas čini čuda u mnogima mjestima, a posebno Međugorje di se češće čuje razna događaji od čuda do obraćenje vjere. Tako i ovo svjedočanstvo Cristian Filice koji je doživio čudo da je ustao iz kolica više se ne vraća u njih. Tko vjeruje bit ćemo. danas svjedoci svoju vjeru svima o čudu koje se dogodilo i kako. Ohrabrenje za svakoga.


Po povratku iz Međugorja, on hoda, vadi sondu jer nije mogao ni gutati, nije mu potreban respirator jer može disati i vodi sasvim normalna život

Cristian Filice dolazi iz malog sela u pokrajini Cosenza, Kalabrija. Njemu je dijagnosticiran ALS 2009. godine, a nakon putovanja u Međugorje 2014. godine, čudesno se oporavio. Prije dijagnoze, Cristian je bio normalan čovjek koji je radio i živio u svojoj Kalabriji. Oženio se 2007. godine i iz braka se nakon nekog vremena rodilo prvo dijete, a ubrzo još jedno. No 2009. godine, nakon nekoliko mjeseci kontinuiranog umora i progresivne atrofije mišića, odlučio se na pregled. Dijagnoza ne ostavlja mjesta nesporazumu: ALS.

Amiotrofična lateralna skleroza je neurodegenerativna bolest koja zahvaća i koru velikog mozga i leđnu moždinu. Karakterizira ju progresivna ukočenost mišića koja rezultira poteškoćama u govoru, gutanju i na kraju čak i disanju. Zapravo, smrt gotovo uvijek nastupa zbog nemogućnosti disanja. Cristian je tako osuđen na sigurnu smrt. Očekivano trajanje života za ovu bolest je oko deset godina. Ali on je čovjek vjere i i poželi ići moliti u Međugorje. I to u trenutku kad, ne može hodati, ustajati, hrani se preko sonde jer ne može gutati, a noću spava s respiratorom jer ne može ni disati.

Nakon molitve Vicke nakon klanjanja u noći 25. prosinca osjetio je neizrecivu radost. Sljedećeg dana želio je biti u invalidskim kolicima u podnožju brda ukazanja. Tamo je, osjećajući se iznutra pozvanim, ustao i samostalno krenuo svojim koracima. Počeo se penjati naslonjen na svog župnika i svoje suputnike. Smatralo se da je to bilo fizički nemoguće za njegovo stanje. Cristian se sa suprugom, dvoje djece i župnikom popeo na vrh, a pri pogledu na kip Gospe briznuo je u plač. Zatim se ponovno spustio dole moleći otajstva krunice.

Po povratku u svoje selo Cristian hoda, više ne koristi invalidska kolica, noću spava bez respiratora i nema nikakvih simptoma bolesti. Liječnici ovo stanje proglašavaju neobjašnjivim, jer u svijetu nema slučajeva remisije ALS-a.

Refleksi su svratili u normalu, a noge i stopala povratili su onu osjetljivost koja se činila nepopravljivo izgubljenom. Njegov fizioterapeut, ne znajući ništa o tome što se dogodilo, već je na dodir shvatio da su mu noge poprimile drugačiju konzistenciju. Nekoliko dana poslije vade mu cijev iz želuca koja mu je do sada služila za hranjenje. A prije nekoliko dana u selu je sudjelovao na molitvenom bdijenju njemu za ozdravljenje. I sada cijela ga je zemlja vidi kako je tamo stigao na vlastitim nogama iz Međugorja.


“Vjerujte mi, nisam uopće tražio čuda za sebe”, kaže dok svima svjedoči o svom čudesnom putovanju u Međugorje, sjedeći na fotelji pored kolica koja sada samo služe za ukras, a izazivaju suze i drhtaj svakome tko zna njegovu priču.
Slučaj još uvijek ispituje crkvena vlast, pod nadzorom nadbiskupa Cosenze, Salvatorea Nunnarija. Cristian se pokazao i više nego suradljivim s Crkvom, od koje uvijek traži ovlaštenje, za svaku inicijativu. Sada je Cristianov slučaj predan u Rim, gdje postoje posebne komisije koje analiziraju slučaj i prema kojima će Cristian – rekao je – prihvatiti bilo kakvu odluku o tom pitanju.


Izvor:lucedemaria.it

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ova reklame se nedavno prikazivala kako bi nam pokazala i…