Crkva u svijetu

Čudo na nebu :Mnogi vide ‘svjetleće anđele’ nad Ukrajinom, kaže glavni nadbiskup


Čelnik Ukrajinske grkokatoličke crkve rekao je u petak da su mu “mnogi ljudi” rekli da su vidjeli “svjetleće anđele nad zemljom Ukrajine”.

Čelnik Ukrajinske grkokatoličke crkve rekao je u petak da su mu “mnogi ljudi” rekli da su vidjeli “svjetleće anđele nad zemljom Ukrajine”.

Posebno čudo što mnogi svjedoče da vide nad nebom svjetlećeg Anđela, kažu da nisu sami  i da im pomažu u svemu.

Glavni nadbiskup Svjatoslav Ševčuk govorio je u videoporuci snimljenoj 4. ožujka u opkoljenom glavnom gradu Ukrajine Kijevu, čiji je zaštitnik sveti Mihael Arkanđel.

Ovdje u Kijevu uočavamo da je zaštitnik našeg grada arhanđel Mihael koji uz poklič ‘Tko je kao Bog?’ bačen u ponor Lucifera — onoga koji je ustao protiv Božje istine i bio vođa đavolskih vojski”, rekao je.

Danas uočavamo da se Arkanđeo Mihael zajedno sa cijelom Nebeskom Vojskom bori za Ukrajinu. Toliko mi se ljudi iz cijele Ukrajine obraća govoreći da su vidjeli svjetleće anđele nad zemljom Ukrajine.”

Nebo nad Ukrajinom Anđeo

Dodao je: „Danas se molimo: O arhanđele Mihaele i sve sile nebeske, borite se za Ukrajinu! Zbacite tog đavla koji nas napada i ubija, donoseći pustoš i smrt!” Korisnici društvenih mreža podijelili su neprovjerene slike koje navodno prikazuju formacije oblaka nalik anđelima u Kijevu.

Povezanost grada s arkanđelom Mihaelom datira još iz srednjovjekovnog doba, kada je svetac prikazan na pečatima velikih knezova Kijevske Rusije . Grb glavnog grada prikazuje arkanđela koji drži plameni mač i štit, a skulptura sveca stoji na vrhu Lachskih vrata na Trgu neovisnosti.

U prethodnim ratovima zabilježena su viđenja anđela. Poznati primjer je Anđeo od Monsa , za kojeg se govorilo da je štitio britanske vojnike tijekom bitke kod Monsa u Belgiji u Prvom svjetskom ratu 1914. Unatoč oskudnim dokazima , priča je zaokupila maštu britanske javnosti i i danas privlači zanimanje.


Izvor:  catholicnewsagency.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Molitva pokreće sve, molitvom možemo pobijediti zlo ako je iskrena…