Crkva u svijetu

Čudo euharistijsko koje se dogodilo u svijetu: Nakon 1200 godina znanstvenici istražili misterioznu krv koja živi i danas

Čudo koje se dogodilo u Italiji svi su zadivili ovo događaju da sam Isus je prisutan u hostiji i vinu. Vino predstavlja njegovu krv koja je protekla kroz njegovo tijelo prema zemlji, a kruh ranjeno tijelo koje je bio bičevan ranjavano za naše grijehe. Toliko nas je volio da je dao svoj život za nas.


Kršćanin je upozoren da tko nedostojno jede i pije, „osudu svoju jede i pije ako u tome ne razabire Tijelo“ 1.Kor.11:29-32. To znači ako si grešnik i nisi se pokajao, a primiš njegovo tijelo možeš biti odgovaran pred  njim. Dobro razmisli prije nego to uzmeš dali si uredio odnose sa njim.

Vjernik blaguje elemente (kruh i vino) koje je On izabrao da simboliziraju Njegovo slomljeno tijelo i prolivenu krv, kao što piše „Uistinu, svaki put kad jedete ovaj kruh i pijete ovaj kalež navješćujete smrt Gospodnju dok on ne dođe“ 1.Kor.11:26.

Čudo Hostije i vina

U malom talijanskom gradiću Lancianu tijekom svete mise hostije vidljivo se pretvorila u meso, a vino se vidljivo pretvorilo u krv. U osmom stoljeću monah sv. Bazilija, koji je sumnjao u stvarnu Kristovu prisutnost pod svetim prilikama, služio je Misu. Kada je izrekao riječi posvećenja, hostija se čudesno promijenila u fizičko meso, a vino u fizičku krv. Poslije se krv zgrušala, a meso je ostalo isto i kao relikvije se čuvaju u katedrali.

U mjesecu studenom 1970. godine, po nalogu nadbiskupa Lanciana, mons. Perantonija, te provincijala Otaca konventualaca Abruzza i odobrenjem Rima, oci franjevci iz Lanciana odlučili su dati na znanstveno preisipitivanje ove „relikvije“, koje postoje skoro 12 stoljeća.

Zadatak, koji je obavljen po strogim znanstvenim kriterijima, dodijeljen je prof. dr. Odoardu Linoliju , sveučilišnom profesoru anatomije i patološke histologije, te kemije i kliničke mikroskopije, glavnom liječniku bolnice u Arezzu. Profesoru Linoliju pomogao je i  dr. Ruggero Bertelli , profesor s područja ljudske anatomije na Sveučilištu u Sienni. Dr. Bertelli se nije samo složio sa svim zaključcima koje je donio prof. Linoli, nego je i izdao službeni dokument u tu svrhu.

Ovo je jedno od čuda nad kojim je doista potrebno zastati, ali u svakoj crkvi pred svakom posvećenom hostiji

Sljedeće su činjenice zabilježene i utvrđene kao rezultat histoloških studija: meso je dio poprečno-prugastog mišićnog tkiva miokarda (stijenke srca), i nisu pronađeni nikakvi tragovi materijala ili sredstva koja se koriste za čuvanje mesa. I meso i uzorak krvi ljudskog su podrijetla, što kategorički isključuje mogućnost da su životinjskog podrijetla. I meso i krv su iste krvne grupe, AB. U krvi iz tog euharistijskog čuda pronađeni su sljedeći minerali: kloridi, fosfor, magnezij, kalij, natrij u manjoj količini, te veća količina kalcija. Proteini u zgrušanoj krvi normalno su podijeljeni, s jednakim omjerom u postocima kao i kod normalne svježe krvi.

Prof. Linoli je nadalje ustvrdio kako bi se krv brzo promijenila zbog kvarenja i raspadanja, da je uzeta s nekog leša. Njegova otkrića u potpunosti isključuju mogućnost prijevare izvršene prije mnogo stoljeća. Zapravo, ustvrdio je da bi samo netko iskusan u seciranju mogao na šupljem unutarnjem organu, srcu, napraviti tako stručan tangencijalni rez – to jest okrugli rez, koji je deblji na vanjskim rubovima, a onda se postupno i ujednačeno smanjuje sve dok potpuno nestane u središnjem dijelu. Doktor je zaključio svoje izvješće riječima da meso i krv nisu oštećeni, iako su čuvani u posudama koje nisu bile hermetički zatvorene, te su bili izloženi fizičkim, atmosferskim i biološkim utjecajima.

Ovo je jedno od čuda nad kojim je doista potrebno zastati, ali u svakoj crkvi pred svakom posvećenom hostijom.


Izvor: Vjera

(Visited 600 times, 3 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kako je u svijetu toliki grijeh da jednostavno Gospodin više…