Budi blagoslovljena u vijeke

Tko vedra duha pođe i nesmanjenom vedrinom prođe putovima ovoga svijeta, i ne dijeli dane na dobre i loše, tko ne bira prigode u kojima će se iskazati čovječnim i ne uskraćuje svoju brižnost onima koje malo tko primjećuje, neka je blagoslovljen u vijeke.

Tko se suočen s nepravdama ne umori u nadi, tko ima hrabrosti i za svoje suze i za suze nepoznatih, komu je srce dovoljno čisto da iz njega, i kada svi oko njega utonu u nevidljivost, u muk, provre zvonak smijeh koji će posvjedočiti neopterećenost prividom, neka je blagoslovljen u vijeke.

Tko svoje korake spremno dijeli sa suputnicima i svoje ognjište ne uskraćuje namjernicima, tko ne trguje svojim zagrljajima i koga njegovi posrtaji i klonuća ne obeshrabre, komu su trud i snovi odnjegovani i u postojanosti i u dosjetljivosti, neka je blagoslovljen u vijeke.

Tko u svemu ostaje vjeran onima za koje se srcem odlučio i slijedi Boga i u neslućenim predjelima dana i duha, komu je Evanđelje i svijet i kruh u kojem su mu udomljeni zemlja i nebo, tko svoju radost nalazi u služenju, neka je blagoslovljen u vijeke.

Budi blagoslovljena u vijeke.

 

 

Autor: Stjepan Lice

1,943 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: