Vijesti

Britney Spears napisala na čelu 666 i pokušala se objesiti u psihijatrijskoj sobi!


Osoblje na psihijatrijskoj klinici, u kojoj je smještena Britney Spears, nije znalo što da radi.“ – prenosi MTV. „Britney je počela urlati: „Ja sam lažljivica! Ja sam lažljivica!“ Na izbrijanoj glavi ispisala je, 666, vrišteći: „Ja sam antikrist!“ Tijekom noći, pjevačica je napravivši omču od plahte i vješanjem na lusteru, pokušala počiniti suicid. Osoblje na psihijatriji brzo je reagiralo i, spasilo mega popularnu pjevačicu od suicida.“ MTV prenosi da je Britney Spears, srećom ostala neozlijeđena.

Ovaj stravičan događaj dogodio se 05.03.2007., prije 12 i pol godina. Pokušaj vješanja, popularne Britney Spears, prenijeli su strani mediji, međutim, nitko o ovom događaju nije pisao na našim prostorima. Zbog manjka informiranosti, naših medija, kao i, nevjerojatnog pada u čitanju knjiga, kod nas je svaka vijest u rangu „čuda“.

Međutim, knjiga Otkrivenja nam i otkriva „U ovome je mudrost: u koga je uma, neka odgoneta broj Zvijeri. Broj je to jednog čovjeka, a broj mu je šest stotina šezdeset i šest.“ (Otk. 13, 18). Tako da je zanimljivo, da se vratim, na Britney Spears, kad je don Damir Stojić ušao u studentsku sobu opsjednute cure, demon je urlao iz nje na don Damira: „You are false! You are false!“ Britney Spears je urlala u psihijatrijskoj sobi, sa natpisom na glavi 666: „I´m false! I´m false!“ Tako da je jasno i vidljivo, tko je „izvor“, i od „koga“ potječu ove riječi.

Tako je i utjecaj sotonizma u glazbi, za naše pojmove „čudo“, jer nitko ne smije dirati u nečiju duhovnost, a osobito nečiju „udobnost“, bez obzira, bila ona „grijeh“ ili ne. Utjecaj Sotone kroz glazbu je neupitan. Osobito preko onih pjevačica, pjevača i grupa koji su se „posvetili“ đavlu i predali život u njegove pandže.

 

Don Tomislav, ovako govori o sotonizmu u glazbi: „Nisu svi glazbenici predali svoje duše đavlu. Međutim, treba razlikovati, što je to predanje svoje duše, preko „ugovora sa đavlom“, kojih je malo i, pokazati svojim životom da smo u raljama đavla. Koliko je moguće, da netko „scenski i glazbeno pripada đavlu“, dok se u privatnom životu, u potpunosti, bavi nekim drugim stvarima, to je uistinu upitno. Ako se vi drogirate, alkoholizirate, pokazujete seksualne devijacije, agresivni ste…vi tada ne trebate biti „stručnjak u demonologiji“ da kažete, „ova osoba je u raljama đavla.“

Da bismo analizirali sotonizam u glazbi, prvo moramo priložiti definicije. Koje su očigledno i očevidno, ogroman problem. Kao što sam već napomenuo, zbog manjka informiranosti i manjka čitanja. Danas je popularno „stalkati“ nekog na facebooku, čitati statuse, gledati fotografije po instagramu i igrati igrice, dok je čitanje, definitivno, u opadanju.

  Dominikanac Ante Bobaš, u svojoj knjizi „Rock – glazba i sotonizam“, donosi nam definicije koje mnogi, nažalost, ni vjernici, ne znaju. „Sotonisti nisu samo obožavatelji Sotone. Sotonizam je mnogo više i prije svega kult, čašćenje onoga koji sebe želi staviti na mjesto Boga. Dakle, riječ je o osobama koje odbijaju pokoravanje bilo kojem pravilu, a sve zato da bi postigli osobno zadovoljstvo. To je zapravo pobjeda egoizma koja kao konačan cilj ima gaženje drugih ljudi. Pravi je sotonist onaj koji prakticira „kult osobe“ i spreman je učiniti sve samo iz jednog razloga – zadovoljiti svoje vlastite želje.“

  Don Ante izrazito upozorava: „Postajući „kao Bog“ čovjek odlučuje živjeti onako kako mu se sviđa i kako to želi; odbacuje svaki autoritet i stvara nekakav svoj moral koji se mijenja prema osobnim interesima. Sotonisti, dakle, nadasve časte sebe same, a sotonski kult im je samo koreografsko sredstvo – manje ili više – koje im pomaže u ostvarivanju takve vrste „obožavanja“.

Glazba je, prije svega, nastala da se slavi Gospodina. „Slavite ga glazbalima zvonkim i frulom! Hvalite ga cimbalima zvučnim, Slavite ga cimbalima gromkim! Sve što god diše, Jahvu neka slavi!“ (Ps. 150). Izraelski je narod bio narod pjevača i glazbe. Pjevali su rado i mnogo. Glazba je kod njih zauzimala vrlo značajno mjesto, isticali su je u građanskom i vjerskom životu. Zanimljiv je podatak, koji nam donosi povjesničar Josip Flavije, da je u Hramu pjevalo 200.000 pjevača. Snaga glazbe i, u istjerivanju zloduha, istaknuta je u Svetom pismu, jer se navodi u Prvoj knjizi o Samuelu: „David bi uzeo harfu i svirao; tada bi Šaulu odlanulo i bilo bi mu bolje, a zao bi duh odlazio od njega.“ (1 Sam. 16, 23).  Spomenimo se Psalma 150 u cijelosti, kod slavljenja i hvaljenja Gospodina.

„Aleluja!

Hvalite Boga u Svetištu njegovu,

Slavite ga u veličanstvu svoda nebeskog!

Hvalite ga zbog silnih djela njegovih,

Slavite ga zbog beskrajne veličine njegove!

Hvalite ga zvucima roga,

Slavite ga harfom i citrom!

Hvalite ga igrom i bubnjem,

Slavite ga glazbalima zvonkim i frulom!

Hvalite ga cimbalima zvučnim,

Slavite ga cimbalima gromkim!

Sve što god diše, Jahvu neka slavi!

Aleluja!“


U knjizi Otkrivenja
, stoji da postoji „nebeski zbor“ koji pjevaju i slave Gospodina: „Pjevali su pjesmu novu pred prijestoljem, pred četiri bića i pred starješinama.“ (Otk. 14, 3). „Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i pjesmu Jaganjčevu:

„Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, Svevladaru! Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda! Tko da te se ne boji, gospodine, tko da ne slavi ime tvoje! Ti si jedini svet! I zato svi će narodi doći i klanjati se pred tobom jer se očitovahu pravedna djela tvoja!“ (Otk. 15, 3-4).

Simone Morabito, jedan je od najpoznatijih živućih liječnika – kirurga. Specijalist je psihijatrije, neurologije, psihoterapije i pedijatrije. Dobio je status istraživača na području neuropsihijatrije (državno akademsko zvanje). Zbog njegova izuma elektroničkog paketa za kliničku dijagnostiku u medicini i kirurgiji, pariški Znanstveni institut predao je znanstvenu dokumentaciju za dodjelu Nobelove nagrade.

  Ovaj izuzetan liječnik – kirurg u znanstvenom izvješću „Psihijatar u Paklu“, koje je izdala Naklada Benedikta, ovako opisuje utjecaj glazbe u poglavlju Neuropsihoastenija i glazba: „Već se tridesetak godina bavim psihijatrijom i internom medicinom, a od bezbroj patologija koje me zbunjuju postoji jedna o kojoj želim pisati. Susrećem mlade ljude koji su prije bili vrlo dobri učenici, a zatim ne uspijevaju apsolutno ništa napraviti, bezvoljni su, razum im je pomućen, postaju psihoastenici i apatični, pate od psiholoških poremećaja. Iz pitanja koja im postavljam zaključujem da se ne drogiraju, da ne puše i žive normalno, osim što imaju jedan hobi – odlaze u diskoteke i po cijele dane u slušalicama u ušima slušaju rock ´n´ roll. Svaki psihijatar zna da ima glazbe koja, kao sredstvo komunikacije, može uvjetovati način razmišljanja osobe koja je sluša.“

  Doktor Simone, navodi da su sotoni, cilj, naše misli koje se mogu manipulirati, kao i ponašanje, pod utjecajem vanjskog utjecaja, u ovom slučaju glazbe, kojom manipulira sotona: „Znači da takva glazba u podsvjesno unosi nove ideje, koje um potom provodi u djelo iako nije svjestan da su te ideje parazitske. Drugim riječima, ta glazba¸ ruši instinkte samoodržanja, koji su bitni za život svake osobe.

  Vjerujem da je Sotona još davnih dana otkrio taj psihološki zakon. Naime, što je napast ako ne subliminalna poruka? Ta je glazba za nas psihijatre jednaka vrlo snažnom moralnom otrovu koji je long – acting (podmetnut i sigurno djeluje tijekom vremena). Znanstveno objašnjenje kaže da su te smrtonosne posljedice rezultat nesvjesnih i subliminalnih poruka. Ako naš um percipira neku ideju ispod našega svjesnog slušnog praga, to djeluje kao naša ideja, koji zatim određenim metodama proširuje pa mislimo da je moramo provesti u djelo.“

  Doktor Simone nabraja pjesme koje podsvjesno sugeriraju samoubojstvo: „Highway to hell“, „Die young, die pretty“, „Don´t fear the reper“, „Destroy yourself“, „If you want blood, you´ve got it“, „The suicide solution“, „The wall“, „Goodbye world“. Zato u osobi koja sluša takvu glazbu, čiji je duh od takve glazbe postao dezorijentiran i klonuo, samoubojstvo postaje nadmoćna ideja, budući da se takvi učinci postižu pomoću ritma i basova.

  Sotonistički rock koji u sebi nosi poruke i podsvjesno utječe kao nasilnu pobunu protiv nas samih (samoubojstvo, samouništenje, odustajanje od studija i posla, ne raditi ništa, vegetiranje, prostituiranje, uništavanje vlastitog dostojanstva na svim razinama) i protiv drugih (mržnja, nedostatak poštovanja, nasilje, krađa, ubojstva), budući da je lik Sotone u kulturi svih vremena i prostora, povezan je s uništenjem, tjeskobom, očajem, depresijom pobunom, konceptom boga koji je jednak ljubavi.

  U ovoj smo knjizi pročitali, da mnogi ljudi koji se deklariraju kao ateisti vjeruju u demone. U biti, oni koji ne vjeruju jesu oni koje mi psihijatriji nazivamo slaboumnima, imbecilima po naravi, jer takvi ljudi, po mome mišljenju, ponajviše iz koristi daju do znanja da ne vjeruju (sotonisti, agnostici itd.). Na taj način mogu nesmetano činiti što hoće, a onda, dok slušaju te pjesme, kao da izgovaraju litanije vragu pa, osim što padnu u stanje autohipnoze, u stanje pomračena uma koje pogoduje ulasku demona, zazivaju demona i svojim ponašanjem postaju „dostojni“ demona koji, tako pozvan, dolazi. Na jednom drugom mjestu u knjizi napisao sam da život okorjela grješnika, a još više zazivanjem Sotone, matematički određuje posjednuće.“

Teolog Ulrich Baumer, u knjizi „Hoćemo samo tvoju dušu“, navodi grupe koje su pod sotonskim utjecajem stvarale pjesme, a ujedno i svojim životom potvrdile ono što su izvodili na glazbenoj sceni: „Black Sabbath“, „Led Zeppelin“, jedno vrijeme „Rolling Stones“, „AC/DC“, „Meat Loaf“, „KISS“, „Eagles“, The Beatles“.

Ne možeš pjevati, vikati, „slaviti“ sotonu i da to bude bez posljedica, to jednostavno ne ide tako. Ne možete reći: „To je zezancija, to je marketing…“ i tim riječima opravdati pjevanje, slavljenje, hvaljenje sotone…to tako ne ide. U Svetom pismu jasno stoji napisano, a dužan sam vas bratski opomenuti: „A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji. Doista, tvoje će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi.“ (Mt. 12, 36-37).

  Naravno da nisam naveo u članku, sve one pjevače, pjevačice i grupe koji su predali svoju dušu đavlu, ili su svojim životom to potvrdili. Pošto sam naišao na brojne članke, vezane za ovu tematiku, fokusirao sam se na one pjevače, pjevačice i grupe koji su navedeni u već spomenutim knjigama. U članku ćemo priložiti video sa glazbenicima koji su izjavili u intervjuima da su prodali svoju dušu đavlu. Prilažemo i dokumentarac Otac Amorth i sotona“, u kojem psihijatri i neurokirurzi iz SAD-a komentiraju egzorcizam koji moli Gabriele Amorth.

Milosrdni Isuse, od srca Ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike i časne sestre. Hvala Ti što si nam poslao svetog Ivana Pavla II., svetog Padre Pija, svetog Ivana XXIII., svetu Bernardicu, svetu Ritu, Gabriela Amortha, papu emeritusa Benedikta XVI. Draga braćo i sestre u Kristu, potičem vas na molitvu za svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i papu Franju! Dragi naši svećenici i časne sestre, hvala vam što ste se odazvali pozivu Isusa Krista, Sina Boga živoga!

POGLEDAJTE VIDEO: 

https://www.youtube.com/watch?v=lv8hQhzP_Xo&fbclid=IwAR06zL6OASaFLWOOLpNE3lIgBrdcno5I40ph_28khvlGNNfWBrHXeIoKrsw

Tekst pripremio i preveo: Brat Ivan

 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Mjesec listopad posebno je posvećen Majci Božjoj i pobožnosti krunice…