Branitelji hodočasnici – prijeđenih prvih 150 kilometara ususret Papi!

Gotova je prva etapa od 150 kilometara. Ujutro je polazak iz Lučkog u Draganić, gdje će prenoćiti u organizaciji Općine Draganić i načelnika mr. Stjepana Bencetića, dr.vet.med.

Nastavljaju put prema Karlovcu i Općini Krnjak 8. ožujka u 8 sati.

– Moral i volja su na visini, nema povreda, teče sve po planu – pišu branitelji.
Sedmorica novogradiških branitelja, koji su zakoračili na 900 kilometara dug put prema Vatikanu, stigli su u Zagreb 5. ožujka. Jedan dan odmora proveli su na Sljemenu u Domu crvenog križa uz pomoć Grada Zagreba.

Unatoč godinama i bolestima, uz pomoć prijatelja i suboraca diljem Hrvatske, ali i Italije 1. ožujka pješice su krenuli na jedinstveno hodočašće u trajanju od 35 dana koje će ih voditi preko Zagreba, Zadra pa do Splita. Odatle će se brodom prevesti do Ancone, a zatim nastaviti pješice prema Rimu. Na kraju puta, 5. travnja na zajedničkoj audijenciji primit će ih papa Franjo.

Novogradiški branitelji papi žele zahvaliti na svemu što su Sveta Stolica i pokojni papa Ivan Pavao II. učinili za Hrvatsku. Na dar mu nose slavonsku košulju ukrašenu zlatovezom, slavonski šešir i tkanicu, koje će staviti u drvenu škrinju sa slavonskim motivima, ručni rad jednog branitelja.

 

Sve što im se bude događalo tijekom puta branitelji će pretočiti u dokumentarni film “Milijun koraka”, kojeg će snimiti član njihove udruge i jedan od sudionika hodočašća, fotograf Alen Kocić.

Neka im je blagoslovljen put, a mi koračajmo s njima u molitvi.

 

2,323 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: