Vlč. Zlatko Sudac

Božji dizajn Vlč. Zlatka Sudca ( Video)

Najintrigantnijim i likovno najvrednijim u njegovu slikarskom opusu povjesničari umjetnosti, likovni kritičari i kustosi navode : “Veliki četvrtak”, “Veliki petak” i “Velika subota” a mogu se vidjeti i u njegovoj monografiji.

https://antikvarijat-bono.com/kategorije/religija-mitologija-mistika/zlatko-sudac-svecenik-i-umjetnik-a-priest-and-an-artist/

Svaki prostor ima ‘dušu’ i odiše onim duhovnim ozračjem kojeg ljudi unesu u njega, smatra velečasni Zlatko Sudac.

“Želja mi je u svakodnevni prostor, od obiteljskoga stola do bračne ložnice, današnjem tehniziranom, rasčovječenom i racionalističkom čovjeku unijeti ozračje intuitivnog, suptilnog, duhovnog i nadasve sakralnog,” kaže velečasni Sudac i dodaje: “Život je svet i samim življenjem u nekom prostoru posvećujemo ga.”

Dar koji posjeduje, i dalje daruje, velečasni Zlatko neiscrpan je, ne ostavlja ravnodušnim a ostavlja trag na onome tko uživa darovano, isto kao što čini izgovorena riječ, isto kao zagrljaj u samoći, isto kao susret kojem riječi nisu potrebne, isto kao sveprisutna ljubav. I kao što bi rekao sveti Pavao – različiti su darovi a isti je Duh!

https://youtu.be/oFTD0RHBDAU


Izvor: http://www.izlozbaslika.com/slika/91/

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
John Pridemore, nekada opasan londonski gangster, a danas predani katolik-laik…