Duhovna glazba

Božićna pjesme: Obitelj Bocelli izdala je zbirku blagdanskih pjesma

Obitelj Bocelli izdala je zbirku svojih blagdanskih pjesma na engleskom. Predivno nešto i lijepo za poslušati za ovogodišnje blagdane.


Legendarni operni tenor Andrea Bocelli objavio je novi božićni album na kojem svaku pjesmu pjeva zajedno sa svojim sinom Matteom i kćeri Virginijom.

Pod nazivom A Family Christmas , ovo novo blagdansko djelo sadrži neke od omiljenih pjesama obitelji Bocelli, kao i nekoliko potpuno novih božićnih pjesama , uključujući “The Greatest Gift”.
Piše portal: Aleteia.org

Dugo smo se pitali je li Matteo Bocelli naslijedio očev nevjerojatan pjevački glas, a sada jasno čujemo da jest. Iako Matteo, 24, nije sasvim zreo kao njegov otac, on nosi gotovo isti ton. Njegov glas je malo više raskošan od Andreina, ali muški glas također ne postiže vrhunac operne izvedbe sve do sredine 30-ih. Bude li Andrea još uvijek pjevala za sljedećih 10 godina, onda očekujemo da će izvesti sjajnu izvedbu dueta Pearl Fishers .

S druge strane, Virginia, Andreina 10-godišnja kći, u cijeli projekt unosi maštovitu nevinost. Iako je još dijete, pokazuje sposobnost glazbenog izvođenja na što bi njezin otac trebao biti ponosan. Ona je uvijek na terenu i preuzima harmoniju s prirodnom pažnjom na stapanje vlastitog glasa s bratom i ocem. Njezin solo nastup na “Away in the Manger” bio je jednako impresivan, pogotovo za tako mladu osobu.

Nove pjesme
Ove godine obitelj Bocelli svima daje dar s novim dodacima u božićnoj pjesmarici, kao što je “Najveći dar”, prikazan gore. Izvedena na engleskom, pjesma je praktički prepuna sentimentalne bombastičnosti. Matteo i Virginia rade izvrstan posao na stazi, ali sjajan trenutak je kada Andrea održava visoku notu 10 sekundi prema uzbudljivom zaključku.

Dok smo uživali u pjesmi “The Greatest Gift”, smatrali smo da ju je zasjenila druga originalna pjesma, “Il Giorno Più Speciale”. Otpjevana na talijanskom, ova pjesma djeluje mnogo osobnije od ostalih pjesama na albumu. Iako postoji nešto orkestralnog aranžmana, skladbu uglavnom pokreću Andrea za glasovirom i obitelj koja zajedno pjeva. Osjeća se gotovo kao improvizirano obiteljsko pjevanje na Badnjak , a njihove harmonije na ovoj pjesmi možda su najbolje na albumu.

Andrea, Matteo i Virginia idu s albumom na turneju po SAD-u od 1. do 18. prosinca. Posjetite Bocellijevu službenu web stranicu kako biste saznali više.

Kliknite ovdje za poslušanje cijelog albuma.


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva donosi važne…