Duhovnost

Bog se nikad ne mijenja uvijek je isti

Zašto ponekad razmišljamo: Nikad se ništa neće promijeniti …Uvijek ću biti ovakav…Moja situacija se neće promijeniti…On se neće promijeniti…Ona se neće promijeniti…nikad neću biti dovoljno dobar…i tako u nedogled?

Jedino se Bog nikad neće promijeniti. Sve ostalo je podložno promjenama

Jer ja, Jahve, ne mijenjam se (Malahija 3, 6)…

Dobro je što u životnoj promjenljivosti postoji Jedan na kojeg promjena ne može utjecati, čije se srce ne mijenja, čije čelo nedosljednost ne može namrštiti. Sve su se druge stvari mijenjale – sve se mijenja. Sunce s godinama postaje mračnije; svijet postaje stariji. Počelo je posljednje poglavlje iznošene odjeće; Nebo i zemlja uskoro će uminuti; nestat će, ostariti poput ruha. No, postoji Jedan koji ima samo besmrtnost, čijim godinama nema kraja, čija se osobnost ne mijenja.

Užitak koji mornar osjeća kada stupi na čvrstu obalu, nakon što je danima nošen valovima, zadovoljstvo je koje kršćanin osjeća kada, nakon svih promjena u ovom tjeskobnom životu, svoju nogu vjere oslanja na ovu istinu: Jer ja, Jahve, ne mijenjam se.

Stabilnost koju sidro daje brodu kada se napokon učvrsti, kršćaninu daje nada koja se veže za ovu slavnu istinu. U Bogu nema promjene ni sjene od mijene (Jakovljeva poslanica 1,17). Njegove osobine u prošlosti jednake su i sada; nepromijenjena je Njegova sila, mudrost, pravda i istina. On je oduvijek bio utočište svome narodu, okrilje u dan nevolje; sigurni Pomoćnik.

Nepromjenjiv je u svojoj ljubavi. Volio je svoj narod ljubavlju vječnom (Jeremija 31,3). Voli ih jednako, baš kao i prije. Kada se sve stvorenje oslobodi ropstva propadanja, Njegova će ljubav još uvijek nositi rosu svoje mladosti. Dragocjena je sigurnost da se On ne mijenja! Kotač providnosti se okreće, ali je ljubav njegova osovina.

Smrt i mijena uvijek su zaposlene,

Čovjek propada, vjekovi se pomiču;

No, milost Njegova nikada ne slabi,

Bog je mudrost, Bog je ljubav.

John Bowring (18./19. stoljeće)

Autor teksta: C.H. Spurgeonž


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Mjesec prosinac je mjesec darivanja. Darivati znači davati dar, poklanjati…