Bog neće nikoga poslati u pakao

“Bog neće nikoga poslati u pakao, ali mi smo ti koji sami po sebi određujemo gdje ćemo otići i dana nam je slobodna volja. I osobe koje su u Paklu, one su odlučile same i otišle su tamo svojom voljom.”


Tajna zla je duboka i široka, uvijek spremna otkriti se onome tko ponire u nju zaodijevajući sebe grijehom i odorom svijeta, taštinom i zavodljivom ljepotom. Tajna isprazna i propadljiva zaodjenuta svjetlucavim plaštem lukavosti i izokrenutih vrijednosti megalomanskih prohtjeva, zapravo jedno otvoreno smetište vremena i prolaznosti na kojem se oni krajnje zavedeni od kneza laži hrane zatrovanim jelima i svim bljuvotinama serviranima na lijepo postavljenom stolu. Tu hranu ti isti pokušavaju servirati na našem stolu života, unoseći je u naše domove u blještavo zapakiranoj ambalaži kako bi se zamaskirala trulež ispod nje, vješto ukrašenoj fikcijom pogubne nauke i dobro probavljivom da bi se kamuflirala ucjenjivačka mreža o koje će se saplesti organizam duha i naposljetku ugušiti srce života.

U toj igri smicalica, trikova i obmanjivanja ne preostaje ništa drugo nego postati pasivni igrač na terenu života, okovan lancima i okovima s prekinutim nitima nebeske stvarnosti i spasonosne veze. A sve se to dogodi kad izgubimo jednu iskrenu i pravu, nevinu i čistu “jednostavnost” jer ona se ne hrani na raskošnom stolu, niti ne jede s poda ostatke, niti smećem što zavodnik ostavlja iza sebe, ona se hrani svjetlom i nebeskom rosom trčeći kroz terene života slobodno i bez straha jer zna da nit po kojoj ruka Svevišnjeg dolazi do nje upravlja i čisti staze od svakojakog smeća, uklanja zamke i kamenje spoticanja i što je najvažnije uvijek drži svjetlo vjere upaljeno kada noć prekrije boje života. Nit po kojoj Ona kao nebeski znak silazi s brda spasenja i kao Odvjetnica čovječanstva stoji na raskrižju naših odluka, na razdjelnici dvaju putova.

I kako je Gospa rekla Vicki već na zemlji mnogi žive određeni pakao svojom voljom, zato što su to željeli. Svjesno robuju znanju izniklom iz podzemlja magije i nevjere, izvrnutih istina i razvrata, inficirajući virusom laži svoje bližnje ugrizom zla. Gospa naglašava da je sotona jak, nemožemo mu se oduprijeti vlastitim znanjem, ne možemo ga nadmudriti i pobjediti oružjem koje on koristi već jednostavnošću življenja i nenavezanošću ponudama svijeta. Jednostavnošću koja nije pritisnuta davnim teretima i natovarenim promašajima i padovima, jednostavnošću koja ne odiše duhom ezoterije i prividnog mira, jednostavnošću koja prepoznaje istinu u Kristu i glasu koji neumorno već 33 godine poziva na mir u srcima. U danima kroz koje prolazimo šibani vjetrovima svijeta kao najčvršći oslonac nudi nam drvo križa da na njemu razapnemo svoje grijehe i s njim iskoračimo u mir kojeg neće ugušiti miris sumpora već će miomirisom uskršnje zore nadjačati i rasplinuti svjetovne planove.

Ako želimo slijediti Gospu noseći svoj križ snagom čiste vjere i iskrene molitve ne smijemo tek polovično prihvaćati Majčinske riječi već djelom potvrditi čuvajući se svega što nas odvodi iz okrilja njezina plašta i nauka svete Crkve. Ako je želimo slijediti ne možemo iznevjeriti nadu priklanjajući se sotoninoj logici i matematici vremena u kojoj moramo iskoristiti blagodati svijeta prijanjajući uz bogatstvo i ugled kao jedini cilj na zemaljskom putu. To nije put u vječnost, to je korak kojim smo zakoračili u vlastiti pakao. Ako je želimo slijediti nećemo jesti sabogatog stola primamljivih jela, već ćemo sjesti za Kristov stol jedući kruh koji nam se neće oduzeti, a u svjetlu Djevičina glasa koji žubori brdom rajske čistoće prepoznati i otkriti dubinu Gospodinova milosrđa. Okrenimo leđa svijetu, kleknimo pred Onim koji drži svijet braneći nas s Križa i dočekajmo spremni međugorske tajne.

Blanka Klasić / medjugorje-info.com


 1,526 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.