Propovijedi

Bog je jedini koji ti može donijeti trajnu sreću i radost ako se pouzdate u njega

Gospodin Isus poziva svakoga čovjeka da se uzdaju u njega on je jedini koji ti može dati radost i mir. Dok na svijetu nema radosti bez Boga.

Kao vjernici uvijek smo u potrazi za Božjom blizinom. To nam je svima toliko neophodno.

Nitko nema toliko snažne riječi utjehe kao On. On je onaj koji čovjeka podiže i unosi radost u naš život. Naša povezanost s njim uvijek se izgrađuje. Ponekad malo vrludamo. Tražimo se. Izgubimo se i onda spoznajemo koliko nam je potreban njegov brižni pogled i blizina. I uvijek u svakom trenutku znamo da možemo računa ti na njega. To je dar koji nam se svakodnevno pruža i onda kada se okupiramo svojim vlastitim situacijama u kojima nam je sve neizvjesno i u kojima mislimo kako nema izlaza.

Bog je onaj koji je uvijek uz nas. To je taj divni dar koji danas na današnju nedjelju otkrivamo. Ne da to nismo znali već kako jako brzo zaboravimo preokupiramo se s nebitnim pogubimo se. Bog nam uvijek ulijeva novu nadu. On nas nikada ne zaboravlja. Nikada od nas ne diže ruke niti sam se naslađuje kad grcamo u težini svojih pogrešaka. Naš vlastiti grijeh nas uvijek odvuče od Božje dobrote od njegovog milosrđa i onda se udaljeni ne snalazimo u ničem. To je ono kad kažemo da nam ništa ne ide od ruke. U svim ovim neizvjesnim situacijama u kojima smo pritisnuti Bog stoji kao onaj koji donosi mir. To je ono što nam danas obećava preko proroka Izaije. Toliko nam je potreban mir u nemirima ovoga svijeta. Sve oko nas se trudi unijeti upravno nemir.

Svakim danom čitamo o poskupljenjima tom direktnom udaru na život svakog od nas. Uvlači se toliki nemir a s nemirom i neizvjesnost, strah pred budućim danima koji dolaze. Sve oko nas je podređeno upravo onom čega se svi bojimo prema našoj egzistenciji a pred nama dolazi toliko neizvjesnosti. Usprkos svega Bog nam danas nudi dvije velike snažne okosnice za život. Mir i blagoslov. To je toliki neizmjerni dar. Po njima se jačamo. Pripremamo se na razne načine kojima Bog otvara putove koji su bili zatrpani nesigurnošću. Zastanimo danas pred svojim Gospodinom. Otvorimo mu svoje bojažljivo srce sa svim teretima koje nosimo u svom životu. Stavimo ih u Božje ruke uz veliko povjerenje jer nam Bog nudi nove prioritete u životu. On će biti onaj koji će nas voditi da prestanemo sa svim onim što je od nas napravilo komzumerističko potrošačko društvo kojem robuje cijeli ovaj svijet.

Prepustimo se Božjoj snazi koja je posvetiteljska i otvorimo svoja srca Bogu. On nam uvijek šalje svoje vjerovjesnike. Živa Božja riječ nosi mir koji unosi snagu života. Zato danas pred svojim Bogom otvarajući se njegovoj  ljubavi pripravimo mjesto Božjoj riječi. To je ona snaga koja poništava brojne naslove koji samo donose strah i koji u nama proizvodi da smo svakim danom sve više nezadovoljni. Onaj koji se otvara Božjoj riječi postaje novo stvorenje. To je ono na što nas apostol Pavao i poziva. Novo stvorenje jest naša korjenita životna promjena. Promjena sa svim onim što nam je nametnuto sa svim onim što nas toliki niz godina uvjetuje i stvara robovima. Krist je naša snaga zato neka nas danas poučava svojom svetom milosnom riječi. On je melem na našim životnim ranama. On je snažan lijek za sve životne poteškoće. Budimo otvoreni Božjoj riječi koju nećemo svojevoljno tumačiti već Božjoj riječi koja je uvijek ona koja nas odgaja za naše dobro.

Bog nas potiče da molimo za navjestitelje evanđelje u današnjem vremenu. Sve je manje onih koji nose elan radosti naviještati Božju riječ. Ovih dana opet smo svjedoci statistika ona koja je najporaznija je ona koja nam dolazi iz Njemačke u kojom stoji da je preko trista pedeset tisuća vjernika izašlo iz katoličke crkve. Nije to porazno,  porazno je što predsjednik biskupske konferencije ne vidi u sebi i svojim svećenicima problem već u neaktivaciji novog sinodalnog puta. To je najveća tragedija. Kad oni koji su pozvani naviještati navještaju sebe a ne Boga. Svoj bezbožni porez koji sve kupuje. Bog nas poziva. Odazovimo mu se i neka nas nađe dostojne svoga mira i blagoslova. „Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade. Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi. Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima.“ On, On je naš mir.


Autor: don Damir Bistrić

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Nekada znamo biti tužni ili u bolovima, ali sve naše…