BIVŠEM PREMIJERU ETIOPIJE UKAZAO SE ISUS KRIST: Evo što mu je rekao!

MOĆNO SVJEDOČANSTVO KOJE SE TAJ

Danas bivši premijer Etiopije svima svjedoči: ‘Samo povratak Isusu Kristu može Europu spasiti od propasti….’ 

 Dolaskom Donalda Trumpa na svjetsku scenu, ali i buđenjem alternativnog političkog bloka (poznatijeg kao populisti), ne možemo ne zamijetiti da se bude kršćani, čak i u politici. Tako je političara koji se ne boje svjedočiti Radosnu Vijest svojim narodima sve više, baš kao i političara koji ne znaju kamo bi se svrstali. Jer biti Kristov i vladati narodima nije lako, čak je ljudskim gledanjem i nemoguće za današnje vrijeme. Ali kako je Bogu sve moguće, tako su čudesa zahvatila i ovaj svijet te svi polako shvaćaju da ili smo izabrali Krista ili ćemo kao narodi postati jedno veliko ništa.

Naime, prilikom posljednjeg Europskog molitvenog doručka u Europskom parlamentu na kojem se tradicionalno okupljaju gosti iz svih krajeva svijeta kako bi svjedočili vjeru unutar političkog djelovanja svjedočio je i jedan vrlo važan čovjek, važan zbog čudesnog svjedočanstva koje razbija tamu Europe.

Svjedočanstvo koje pokazuje da samo živi Bog može maknuti te umne okove naših ljudskih promišljanja koji nas vode u propast. A koliko je važan svjedoči i činjenica da je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu zabranio njegovo gostovanje (etiopijskog premijera) prošle godine u posljednji čas, iako je već sve bilo dogovoreno, zbog svjedočanstva koje u sebi neizostavno obuhvaća Isusa Krista, a nosilo je naziv – od komunista do Krista!

Svjedočio u Europskom parlamentu
Njegovo je ime gospodin Tamrat Layne koji je 15 godina bio u gerili kao ateist i komunist pa je osvojio vlast kao premijer Etiopije. Nakon toga postaje toliko popularan da ga je na kraju njegov kolega iz stranke zatvorio u zatvor u kojem je bio 12 godina. U tom zatvoru doživljava čudesan događaj i susret s Isusom Kristom. U Europskom parlamentu svojim je svjedočanstvom pokušao potaknuti prisutne da približe Europu Isusu:

‘Europu u ovom trenutku može spasiti samo jedna osoba. Ta se osoba zove Isus Krist,’ rekao je Layne te dodao: ‘Europa se trenutno nalazi na velikim prekretnicama i da, mora odlučiti hoće li ići s Isusom ili protiv njega’. ‘Prije svega, Isus želi da mu se svaki Europljanin približi, da mu bude blizak i da Ga ljubi. Zatim želi da se svi Europljani međusobno ljube i da opraštaju jedni drugima, da se daruju, da služe jedni drugima i da budu ujedinjeni. To je ono što Isus želi za Europu. Da se vrati Isusu. Jer, Europa je na raskrižju. Ili će biti izgubljena, udaljena od Gospodina ili će se vratiti Isusu’, rekao je bivši premijer Etiopije zastupnicima Europskog parlamenta i svojim svjedočanstvom povratio nadu u ono svijetlo, Kristovo sutra.

Obitelj prije svega
Na svom blogu bivši premijer Etiopije progovorio je o vremenu u zatvoru, kao i o susretu s Isusom. Napisao je da danas vodi miran život sa svojom obitelji, u mirnom susjedstvu, u mirnom prigradskom naselju. ‘Moja supruga i ja zahvalni smo za sve ono što je Bog učinio za nas. Mi smo poput mnogih drugih obitelji danas… Naš je odnos tipičan, u ljubavi. Naš sin radi i pokušava pronaći svoj put, naša je kći u srednjoj školi raste i stasom i duhom te se veseli studiju. Moja supruga i ja imamo velike snove za našu djecu – jednostavne snove, ali velike nade. Isus je za nas napravio sve snove moguće.

Moglo bi se reći da smo mi, obitelj Layne, slika tipične obitelji. U jednoj mjeri jesmo – ali to nije cijela naša priča.

Logor 
Bio sam bez svoje obitelji punih 12 godina – zatvoren od strane političkih snaga u mojoj domovini Etiopiji. Moj je sin imao četiri godine u to vrijeme. Poput mnogih obespravljenih malih dječaka, on je u sebi preuzeo ulogu “muškarca u kući.” Žao mi je zbog toga, često razmišljam o svom sinu u to vrijeme jer i ja sam u tim godinama izgubio oca. Moja je kći bila samo beba kad sam bio u zatvoru. Pitam se ponekad kako je to utjecalo na njezin duh. Kako se on razvijao dok je bila siroče. Što se tiče moje supruge, njezina odanost i upornost održavala nas je kroz to strašno vrijeme, koje smo preživjeli po milosti Gospodnjoj. Tih dvanaest godina za nju nije bilo lako. Morala je pobjeći s našom djecom u susjednu Keniju kad sam bio bačen u zatvor, gdje su zajedno izdržavali tri godine u izbjegličkom logoru. Kad su konačno stigli u Ameriku, Mulu, moja supruga, kao i mnogi imigranti, radila je u robnim kućama, na benzinskim postajama, u trgovinama odjeće. Prilično velika promjena za ženu bivšeg premijera’, našalio se Layne i opisao susret s Isusom Kristom koji mu je u tmini zatvorske ćelije darovao novi život.

Prolazak kroz patnju
‘Tijekom moje četvrte godine u zatvoru, bio sam zamoljen da svjedočim lažno protiv bivšeg kolege. Tražili su od mene da kažem da je ukrao milijune od države. To je očito bio paravan za njihovo političko suparništvo – upravo ono što su učinili i meni. Da sam posvjedočio protiv prijatelja moj bivši prijatelj, predsjednik, obećao mi je da ću biti pušten na slobodu. Kad sam odbio, rečeno mi je “, onda ćeš istrunuti i umrijeti ovdje. Iako sam bio pomračeni ateist i komunist svoj život sam izgradio na principima pravde i suosjećanja i to nisam mogao odmah promijeniti. To je ono što me najviše progonilo u mojoj situaciji ali me i dovelo do toga da me izda – najbolji prijatelj. Bio je to čovjek kojeg sam volio, s kojim sam odrastao s kojim sam hodao po planinama i preživljavao. Odjednom on mi je sve uzeo i slobodu i moju obitelj. U stvari 12 godina sam bio prisiljen maknuti se iz kontakta svakog živog bića, gledao sam samo stražara koji je gledao i mene. Polako, s godinama u zatvorskoj ćeliji u meni je rastao bijes. Htio sam ubiti moje izdajice iako naravno da nisam imao načina to učiniti. Kako je vrijeme prolazilo polako, počeo sam sumnjati u svoj život. Nisam mogao pronaći nikakav smisao, svrhu ili nadu. Osjećao sam se kao u vaku. Pokušao sam doći do novog smisla pa sam krenuo čitati namjenu filozofske i religijske materijale, koje mi je bilo dopušteno čitati. Istraživao sam hinduizam, budizam i konačno islam, tražeći odgovore, ali nigdje ih nisam našao. Nakon četiri godine, uglavnom u izolaciji, ne vidjeh izlaz iz moje situacije – nije bilo jednostavno nitko mi nije mogao pomoći. Dva puta sam pokušao okončati svoj život, ali nisam uspio uspio. Moj život je brzo išao nizbrdo.

Čudesan susret s Isusom
Tijekom pete godine, jedne noći sam odjednom postao jako bolestan i pod jakom oružanom stražom, bio sam poslan u svjetovnu bolnicu pod nazivom Crni lav za hitno liječenje. Bojao sam se jer sam tamo mogao biti ubijen, ali se ispostavilo da je ta hitna bila moj spas. Medicinska sestra koja je radila u klinici bila tih dana na post i molitvu. Tijekom našeg susreta, Gospodin joj je jasnim glasom u srcu rekao da mi uruči poruke. Ona je poslušala glas iako je tako riskirala svoj život. Poruka je imala samo tri rečenice napisane na papiriću. Prva je jednostavna: “Isus te voli”; druga je bila stih iz Biblije po Ivanu 14: 6: “Isus odgovori:” Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni. ‘ “I treća rečenica glasi:” Isus je jedini koji vam može dati novi život”. Ove riječi su me potaknule kao ni jedne druge riječi u mom životu. Je li doista Isus jedini koji bi mi mogao dati život? Nisam mogao posve shvatiti pa sam neprestano počeo razmišljati o”Isusu koji može dati novi život”. Osjećao sam da je Njegovo Ime bilo ono što sam tražio posljednjih 5 godina.

Te noći, saznao sam sve. Isus mi se otkrio. Isus mi se objavio snažnom svjetlu i rekao mi: “Ja sam Isus, vjeruju u mene i slijedi me. Ako me pratiš ja ću ti dati novi život koji tražiš. Ja sam jedini koji ti može dati novi život koji tražiš. »Prvu noć nisam bio siguran je li to stvarno i istinito. No, na dobrobit mog skeptičnog, komunistički orijentirana uma, on me je uvjerio da je On stvaran tako da se ponovno pojavljivao u obliku svijetla sljedeće dvije noći u mojoj ćeliji. On je također obećao osloboditi me iz zatvora. Kad je sestra došla sljedećeg dana donijela mi je prvu Bibliju i počeo proučavati Isusov život. Ja sam zauvijek ostao zahvalan sestri za njezinu hrabrost i poslušnost jer upravo je njezina poslušnost duhu u sebi spasila moj život.

Za spas je dovoljno poznavati Ga
Sada znam istinu – Isus je pravi životvorac, koji je dao cijelog sebe za mene. U posljednji trenutak, shvatio sam život i izvor tog života. Odjednom sam počeo razumjeti cijelu svoju situaciju i moje je srce ispunjeno plodovima Duha: mir, nada i radost. Shvatio sam čak i prijatelja koji me izdao. Oprostio sam svima i oslobodio se bijede.

Isus je došao me digne kad nijedna zemaljska snaga nije mogla. Otkrio mi se u trenutku kad sam bio potpuno izoliran od svijeta – bez obitelji, bez prijatelja, bez kolega, pa čak i bez neprijatelja – nema živog bića, samo ja i moje slabo ja. Nisam mogao vjerovati da je Isus to učinio za mene – pa ipak je to učinio. Radost i zahvalnost napunili su moje srce i to sam postavio iznad svega što sam znao. Sve te nagrade, svrhe i predanosti koje sam poznavao u prošlosti blijedile su u odnosu na Njega. Duboko u mom srcu znao sam da je sve što je potrebno u životu – poznavati Isusa Krista’. Danas nema mjesta na kojemu bivši premijer Layne ne svjedoči da je Isus Bog. Da se približilo kraljevstvo nebesko i da se samo preko Krista možemo spasiti. Zbog svog snažnog svjedočenja Layne je nerijetko ismijavan, ponižavan i odbacivan. Konstruiraju se laži o njemu koje se plasiraju u svijet kako bi ga prestali slušati, kako nitko ne bi čuo čudesno preobraženje s Isusom koji ne napušta nego daje novi život onima koji Ga traže, kako se ne bi spasili svi oni koji se trebaju spasiti. No, unatoč tome gospodin Lyan je radostan čovjek s čijih usana ne silazi ime: Isus!I njegovo svjedočenje čuju svi koji ga trebaju čuti!


Izvor: dnevno.hr

3,488 total views, 8 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: